Handig lijstje: dit kun je al doen om je voor te bereiden op de kerstperiode

Door Jolien Thieleman

Een kerst zonder stress? Graag! Deze dingen kun je nu al doen om de feestdagen vlekkeloos te laten verlopen.

Uitnodigingen versturen

Vindt het kerstdiner bij jou plaats dit jaar? Verstuur dan alvast je uitnodigingen en laat je gasten weten om hoe laat ze verwacht worden. Online vind je heel wat leuke opties om kerstuitnodigingen te ontwerpen, of je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.

Agenda aanvullen

De feestperiode kan nogal druk zijn. Zorg er daarom voor dat je agenda mooi aangevuld is, zodat je zeker niets uit het oog verliest. Een goede planning — waarbij je voldoende tijd voor jezelf en je familie vrijmaakt — zorgt voor erg veel rust in je hoofd!

Cadeautjes kopen

Om de grote drukte voor te zijn, kun je nu al op zoek gaan naar kerstpakjes. Weet je niet goed waar te beginnen? Geen zorgen: laat je inspireren door de cadeautjesspecial in Libelle 48 of neem een kijkje in de cadeaulijsten die we voor je hebben opgesteld. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 15 leuke kerstcadeau’s onder de 15 euro?

Inpakpapier kopen

Als je op cadeautjesjacht gaat, zorg er dan ineens voor dat je genoeg inpakpapier in huis hebt. Of ga voor zero waste inpakken, zoals beschreven in dit artikel!

Feestoutfits kopen

Niemand trotseert graag de drukke winkelstraten in de feestperiode. Waarom haal je je feestoutfit al niet in huis? De collectie blijft hetzelfde, maar je kunt wél veel rustiger shoppen. Als je niet graag de winkelstraten ingaat, dan is online shoppen een geweldig alternatief.

Kerstkaartjes schrijven

Kerstkaartjes worden dikwijls nog erg geapprecieerd. Vermijd lange wachtrijen in de winkel of dagbladhandel en haal ze alvast in huis. Zo kun je ze ook al rustig schrijven, waardoor je ze later enkel nog op de post moet doen. Denk ook even aan postzegels.

Je kerstmenu samenstellen

Er is zóveel wat je met kerst op tafel kunt zetten. Stel daarom alvast je menu samen, zodat je voldoende tijd hebt om alles in huis te halen (en eventueel in te vriezen) en voor te bereiden. Heb je nog wat inspiratie nodig voor je kerstmenu? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Libelle Lekker.

Kerst zonder stress

Ken je onze Kerst zonder stress-Facebookgroep al? Dit kun je verwachten:

  • Tips om je niet suf te piekeren over het juiste cadeau.
  • Creatieve manieren om je geschenkjes in te pakken als een pro.
  • Lekkere gerechten waarmee je vrienden en familie zult verrassen.
  • Hartverwarmende kerstwensen voor op je kaartjes.
  • Trucjes om zen te blijven tijdens deze drukke periode.
  • En nog vele andere handige tips en tricks.

Word dus snel lid van onze Facebookgroep, via deze link. En geniet van de gezelligste periode van het jaar!

Bron: Margriet.nl – Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content