Waar koop je best een echte kerstboom?

Door Jolien Thieleman

Met nog enkele weken tot kerst is het hoog tijd om stilaan je kerstboom in huis te halen. Hou je graag vast aan het traditionele en zet je jaarlijks een echte boom? Hier koop je ‘m best!

Er zijn heel wat verschillende manieren om een echte kerstboom aan te schaffen. Voor sommigen moet je zelfs de deur niet uit! Lees maar even mee:

1. Tuincentra

Heerlijk, zo’n dagje naar een tuincentrum in de feestperiode. Bij zo goed als alle tuincentra (Intratuin, Aveve, Horta, Van Gastel, Van Uytsel, …) vind je prachtige bomen van goede kwaliteit. Let op: bij tuincentra kan de prijs van je boom de hoogte inschieten. Je bekijkt dus best eerst je opties.

PS Heb je een tuin? Koop dan een kerstboom met kluit. Zo kun je ‘m planten (op een vorstvrije dag) en het jaar erna opnieuw gebruiken. Makkelijk én goed voor het milieu!

2. Doe-het-zelfzaken

Gamma, Brico, Hubo, … Bijna allemaal hebben ze kerstbomen die je dikwijls voor een zacht prijsje in huis kunt halen. Bij Brico krijg je op zaterdag 8 december je kerstboom zelfs volledig terugbetaald in bonnen die geldig zijn op een volgende aankoop.

3. Online

Makkelijker kan niet: via bol.com bestel je je kerstboom simpelweg online. Enkele dagen erna (of zelfs ‘s anderendaags) wordt je boom keurig bij je thuis geleverd. Je hebt ruim de keuze tussen heel wat bomen, maar weet wel dat je ‘m niet op voorhand kunt bekijken. De grootte kun je uiteraard wel bepalen.

4. IKEA

IKEA stunt dit jaar opnieuw met kerstbomen die je voor een prikje kunt aanschaffen. Je betaalt er 19,99 euro voor in de winkel (eventueel met ecocheques), waarna je een cadeaubon van 15 euro krijgt om later te spenderen. Zo haal je een mooie boom in huis voor amper 5 euro. Je hoeft enkel een IKEA Familykaart te hebben, maar die kun je makkelijk aanvragen aan de infobalie. Meer info over de actie vind je op de site van IKEA.

Coverbeeld: iStock

Meer kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content