Tafeltrends voor kerst: 5x prachtig aan tafel!

Tafeltrends voor kerst: 5x prachtig aan tafel!
Getty Images

We spenderen heel wat tijd in de keuken om ons kerstdiner klaar te maken, maar mogen ook onze tafel niet uit het oog verliezen. Wil jij je gasten imponeren met een prachtige kersttafel? Laat je dan inspireren door onze favoriete tafeltrends voor kerst. 

Tafeltrends voor kerst

1. Minimalistisch en toch gezellig

Hou je van kerst, maar mag het van jou toch lekker simpel blijven? Dan voel jij vast iets voor een minimalistische tafeldekking. Als basis gebruik je een duidelijke kleur, die enkel gebroken wordt met wat groene, natuurlijke elementen. Afwerken doe je met bijvoorbeeld een paar simpele dennenappels en zachte blikvangers, zoals een klein beetje kleurverschil in je servetten.

 

2. Natuurlijke tinten, kleuren en materialen

Geef je feesttafel een prachtige make-over met spulletjes uit de natuur, stoffen servetten en een prachtig linnen tafellaken. Je kunt ook makkelijk zelf aan de slag gaan om leuke tafeldecoratie te maken. In deze video geeft bloemenexperte Gudrun geeft je alvast drie snelle en prachtige ideetjes om mee uit te pakken.

3. Stijlvol en klassiek

Mag het voor jou toch net iets specialers tijdens kerst? Kies dan voor luxueuze accenten zoals een gouden loper of bestek, en verder enkel een mooie witte stompkaars op een schoteltje. Ga hierbij vooral voor goud- en bronskleurige decoratie, een zwart tafellaken (eventueel met glinsters in) en witte kaarsen.

4. Op-en-top kerst

Of ga je er hé-le-maal voor en imponeer met een kersttafel in de klassieke kerstkleuren: rood, groen en goud. Altijd een succes, altijd mooi!

5. Fluo is fun

Fluo is fun! Echt, want die felle fluo-accenten zorgen voor een speelse kerstsfeer. Kies voor een sobere neutrale basis, zoals helderwit, en laat hier en daar een felle kleur terugkomen zoals fluoroze kandelaars of grote pompons. Je kersttafel staat gegarandeerd in de spotlights!

Nog zoveel meer kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)