Tafeltrends voor kerst: 5x prachtig aan tafel!

Tafeltrends voor kerst: 5x prachtig aan tafel!
Getty Images

In tijden waar Instagram en Pinterest de plak zwaaien op onze schermpjes, is de aankleding van je kersttafel in elk geval geen snel te klaren klusje meer. Het oog wil tegenwoordig heel wat. Deze tafeltrends voor kerst zijn om van én aan te smullen!

Tafeltrends voor kerst

1. Minimalistisch en toch gezellig

Hou je van kerst, maar mag het van jou toch lekker simpel blijven? Dan voel jij vast iets voor een minimalistische tafeldekking. Als basis gebruik je een duidelijke kleur, die enkel gebroken wordt met wat groene, natuurlijke elementen. Afwerken doe je met bijvoorbeeld een paar simpele dennenappels en zachte blikvangers, zoals een klein beetje kleurverschil in je servetten.

2. Fluo is fun

Fluo is fun! Echt, want die felle fluo-accenten zorgen voor een speelse kerstsfeer. Kies voor een sobere neutrale basis, zoals helderwit, en laat hier en daar een felle kleur terugkomen zoals fluoroze kandelaars of grote pompons. Je kersttafel staat gegarandeerd in de spotlights!

3. Bo-ho-ho: bohemian

Dat alles van vroeger weer hip en trendy wordt, is een feit. Ook je kersttafel krijgt een jaren 70-jasje aan, als in: veel oranjetinten, bloemstukken, rotan elementen. Bo-ho-ho…  zo relaxed, zoals kerst moet zijn!

4. Stijlvol en klassiek

Mag het voor jou toch net iets specialers tijdens kerst? Kies dan voor luxueuze accenten zoals een gouden loper of bestek, en verder enkel een mooie witte stompkaars op een schoteltje. Ga hierbij vooral voor goud- en bronskleurige decoratie, een zwart tafellaken (eventueel met glinsters in) en witte kaarsen.

5. Op-en-top kerst

Of ga je er hé-le-maal voor en imponeer met een kersttafel in de klassieke kerstkleuren: rood, groen en goud. Altijd een succes, altijd mooi!

Nog zoveel meer kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)