Houten kerstversiering: zo creëer je er een gezellige kerstsfeer mee

Houten kerstversiering: zo creëer je er een gezellige kerstsfeer mee
Getty Images

Wil je graag kerstversiering in je huis, maar ben je niet te vinden voor de klassieke kerstversiering in opvallende kleuren en met zingende kerstpoppen? Dan zit je met houten kerstversiering zeker goed. We vertellen je graag hoe je een gezellige kerstsfeer creëert zonder over the top te gaan.

Houten kerstversiering

Met de juiste accenten en kerstdecoratie kun je ook met houten versiering een warme sfeer creëren. Dit zijn alvast onze tips:

  • Combineer hout met brons- of koperkleurige decoratie. Die geven je minimalistische decoratie direct een luxueus tintje en bovendien reflecteren die het kaarslicht zeer mooi.
  • Wees niet bang om te combineren met stof. Natuurlijke stoffen zijn namelijk heel cruciaal voor de Scandinavische stijl, en dat geldt ook voor houten decoratie. Zo gaan houten kerstballen heel mooi samen met vilten exemplaren en komt een houten kerstboom past écht goed tot z’n recht op een wollen plaid.
  • Voeg zeker wat kleur toe, en liefst in de klassieke kerstkleuren. Doe dat maximaal in een 1/5-verhouding, dus per 5 houten kerstballen maximaal 1 gekleurde. Zo versterk je met witte decoratie het minimalistische gevoel, wordt het met een vleugje rode versiering op slag wat gezelliger, en zorgt een streepje groen voor wat meer rust in je interieur.
  • Houten kerstdecoratie vraagt om mooi licht. Kies voor gezellig kaarslicht of warme ledverlichting in de buurt ervan. Je vindt heel wat decoratie waar al verlichting in is verwerkt. Handig!
  • Met een likje verf geef je simpele houten kerstversiering al snel een extra kerstige toets. Verf een houten kerstboom bijvoorbeeld in enkele tinten zachtgroen.

Laat je inspireren

Shoppen: houten kerstversiering

1 Houten hertje met namaakbont

houten kerstdecoratie

Casa, € 8,95

2 Houten adventskalender

Maisons du Monde, € 39,99

3 Kerstboom & hertje

houten kerstboom

Maisons du Monde:

4 Houten kerstboompjes

kerstboom

Dille & Kamille, € 6,95

5 Houten rendier

Maisons du Monde, € 7,98 (set van 2)

6 Houten kerstbal

De Bijenkort, € 5,95

7 Houten ster met ledverlichting

houten versiering kerst

bol.com, € 17,99

8 Houten kerstboom met goud

Intratuin, € 5,99

9 Houten hangertjes

kerstdecoratie houten

IKEA, € 7,99 (enkel in de winkels)

10 Houten notenkrakers met glitter

HEMA, € 14,00

 

Meer over kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)