Bloemschikken met kerststerren

Het is rood en het is dé kerstbloemklassieker bij uitstek. Wat is het? Een kerstster natuurlijk! Maar wist je dat er tegenwoordig heel veel mooie varianten zijn? Gudrun van bloemenschool De Groene Verbeelding toont het jou in deze video.

Sterallures

De kerstster of poinsettia is niet te verwarren met de kerstroos of helleborus. Het zijn dé planten die we in huis halen tijdens de kerstperiode. Meestal hebben ze een rode of witte kleur, maar tegenwoordig vind je ook prachtige pastelkleuren zoals zacht oranje en heel lichtroze. Gudrun ging ermee aan de slag en maakte een origineel bloemstuk van gerecycleerd materiaal.

Dit heb je nodig:

  • Kerststerren in de kleuren die jij mooi vindt. Je kunt mini-kerststerren kopen of de grote verknippen.
  • Afvalmateriaal als blikken of dikke rollen karton. Denk bijvoorbeeld aan lege blikken gemalen koffiebonen of babymelkpoeder.
  • Droog houtschors naar keuze.

Nadien kun je er nog andere plantjes in kwijt zoals cactusjes of vetplanten. Heel leuk om het hele jaar door mee aan de slag te gaan.

BLOEMSCHIKBOX AAN HUIS GELEVERD

Gudrun bedacht onlangs ook het leuke concept van ‘de bloemschikbox’, waarmee je elke maand helemaal zelf een nieuwe, unieke creatie maakt.

Alle nodige materialen vind je erin terug: van ijzerdraad, krammen en een krans tot kraakverse bloemen en ander groen, afhankelijk van het bloemstuk van de maand.

Uiteraard zit er ook een duidelijke stap-voor-stapbeschrijving bij, zodat je vlotjes aan de slag kunt. Jij hoeft de box enkel uit te pakken, je groene vingers boven te halen en het bloemschikken kan beginnen!

Gudrun: “Het resultaat is telkens verfijnd, ongecompliceerd landelijk en naturel, met als rode draad de natuur en de vier seizoenen als grote inspiratiebron.”

Een bloemschikbox met alle nodige materialen inclusief verzending kost 55 euro. Ook een heel leuk om cadeau te geven, trouwens! Alle info vind je hier.

Ontdek meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)