© Getty Images

Kerstkaartjes ophangen: 7x leuke manieren om uit te proberen

De post is al druk in de weer tijdens deze kerstkaartjesperiode. Het blijft dan ook erg gezellig om kerstkaartjes te krijgen en zelf te schrijven. Wil je ze origineel ophangen? Wij geven je graag enkele tips om ze mooi uit te stallen.

7x kerstkaartjes ophangen

Bekijk je kerstkaartjes als volwaardige kerstversiering en geef ze een prominente plaats in je huis voor dat extra holly jolly kerstgevoel.

Wist je trouwens dat je je kaartjes perfect kunt hergebruiken volgend jaar? Verknip ze tot naamkaartjes en plak ze tegen een nieuwe achtergrond. Da’s pas creatief recycleren!

Gezellig aan de guirlande

Wie een kerstslinger in huis heeft, heeft meteen ook de perfecte achtergrond om kaartjes aan op te spelden. Gebruik kleine houten wasknijpers en slinger ze nonchalant langs de guirlande.

Langsheen lichtjes

Zet je kaartjes in de spotlights door ze aan lichtsnoertjes te hangen met bijvoorbeeld paperclips. Het leukste effect is wanneer je er verschillende op een rijtje hebt: zo creëer je een waterval aan lichtjes en kaartjes.

Hup door de hoepel

Strak en minimalistisch of volledig aangekleed: met een bloemschikhoepel kun je alle kanten uit. Je vindt zo’n hoepels in bijna elk tuincentrum, bloemenwinkel of hier. Hang de kaartjes rondom rond of span mooie satijnen linten.

Kerstboomdeur

Een mooie manier om een deur te voorzien van een kerstjasje. Met dubbelzijdig inpaklint maak je de ‘stam’, daartussen lijm je bamboe- of andere stokjes in verschillende lengtes en daaraan hang je je kerstkaartjes. Et voila, je kerstkaartjesboom is geboren!

Viva vaasjes

Zoek een mooie wijdse tak en een bijpassende vaas en je hang je kerstkaartjes erin. Werk af met hier en daar wat kerstversiering en plaats op je vensterbank. Zeer geslaagd!

Keurig aan het keukentouw

Het klassieke rood-wit keukentouw past eigenlijk perfect in elke kerstsetting. Dus waarom niet simpelweg gebruiken als ‘waslijn’ voor je kerstkaartjes? Wissel af met hier en daar een takje groen of rood en je maakt in geen tijd een vrolijke kerstslinger.

Tak uit de tuin

Een simpele lange stok, groene klimplanten (bijvoorbeeld klimop uit de tuin of zoals op de foto eucalyptus), wat keukentouw en een spijkertje: meer heb je niet nodig voor een wauw-wandstuk tijdens kerst.

Welk ideetje kies jij? Vrolijk kerstfeest!

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content