Getty Images

Libelle Leesclub: 8 boeken om deze kerst cadeau te doen

Door Marlies Picavet

Weet je niet wat je je vriendin, collega of Secret Santa cadeau moet doen deze kerst? Een boek is áltijd een goed idee. Met een van deze 8 prachtexemplaren doe je echt iedereen een plezier.


Nog meer inspirerende boekentips? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!


Geef eens een boek deze kerst!

1

‘De verloren verteller’ – Amanda Block

Rebecca kan zich haar vader Leo Sampson nauwelijks herinneren. Het enige wat ze weet is dat hij een geliefde kindertelevisiester was die spoorloos verdween toen ze zes jaar oud was. Maar wanneer Ellis, een journalist, opduikt om informatie over Leo te vragen, begint ze zich af te vragen of er meer achter het verhaal van haar vaders verdwijning zit dan haar familie haar doet geloven. Dan krijgt Rebecca een boek met zeven sprookjes, geschreven door Leo, opgedragen aan zijn dochter. Door de magie van elk van deze verhalen krijgt Rebecca de kans om te ontdekken wie haar vader was en wat hij heeft meegemaakt – en zelfs waar hij nu zou kunnen zijn…

 

De debuutroman van schrijfster Amanda Block, en meteen een van de favoriete boeken van bestsellerauteur Tracy Rees!

 

Het perfecte boek voor …

 • de volwassene in je leven die nog steeds houdt van magische sprookjes
 • iemand die een mysterie (of zeven) wel kan appreciëren
 • een persoon die geïnteresseerd is mentale gezondheid (Block weet perfect te omschrijven wat een bipolaire stoornis kan teweegbrengen in een familie)

‘De verloren verteller’ verscheen bij The House of Books. Bestel het boek hier.

2

‘En de wereld was jong’ – Carmen Korn

En de wereld was jong


1 januari, 1950: een nieuw decennium is aangebroken. Er wordt reikhalzend naar uitgekeken, want de oorlog heeft diepe wonden achtergelaten. Het huis van Gerda en Heinrich Aldenhoven in Keulen barst uit zijn voegen, maar Heinrichs kunstgalerie levert niet genoeg geld op om alle hongerige monden te voeden. In Hamburg verlangen Gerda’s vriendin Elisabeth en haar man Kurt naar de terugkeer van schoonzoon Joachim. Is hij nog in leven? En Margarethe, geboren Aldenhoven, is van Keulen naar San Remo verhuisd. Het leven aan de zijde van haar Italiaanse echtgenoot lijkt zorgeloos, maar haar bemoeizieke schoonmoeder kwelt haar. Hoe verschillend ze hun nieuwjaarsdag ook doorbrengen, ze vragen zich allemaal hetzelfde af: zullen onze oorlogswonden eindelijk helen? En wat zal de toekomst ons brengen?

 

Het eerste deel van de ‘Drie steden’-serie, over drie families en drie steden, allemaal in hetzelfde decennium.

 

Het perfecte boek voor …

 • de liefhebber van de betere historische roman
 • de feminist(e) die over sterke vrouwen wil lezen
 • wie geïnteresseerd is in het Duitse leven na WOII

‘En de wereld was jong’ verscheen bij Signatuur. Koop het boek hier.

3

‘Het landhuis’ – Anne Jacobs

het landhuis

Franziska kan het niet geloven: ze is eindelijk terug op haar landgoed Dranitz. Tijdens de onrust van de Tweede Wereldoorlog is ze samen met haar moeder gevlucht en was er lange tijd geen weg meer terug. Ze is echter altijd blijven verlangen naar haar thuis, naar de betoverende tijden van voor de oorlog, toen ze nog droomde van een leven aan de zijde van haar grote liefde Walter. Alles leek mogelijk, maar de oorlog heeft Franziska en Walter uit elkaar getrokken en hun droom uiteen laten spatten. Het landgoed is vervallen en Franziska wil er alles aan doen om het te herstellen naar de vooroorlogse glorie. En hoewel haar terugkeer niet alleen positieve herinneringen met zich meebrengt, is ze Walter nooit vergeten en geeft ze de hoop niet op …

 

Een extra cadeautje nodig? Er verscheen ook al een vervolg op dit boek: ‘Storm rond het landhuis’.

 

Het perfecte boek voor …

 • wie houdt van ontroerende verhalen waarbij je af en toe een traantje wegpinkt
 • de leesfanaat die de ‘Weesmeisje’-trilogie al heeft verslonden
 • de fan van Lucinda Riley die altijd op zoek is naar nieuwe topauteurs

‘Het landhuis’ verscheen bij Xander Uitgevers. Ontdek het boek hier.

4

‘Winterbloesem’ – Corina Bomann

winterbloesem

December 1902. Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt. Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, nemen de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hun eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

 

Corina Bomanns nieuwste winterroman. Wij zijn fan! Wist je trouwens dat je met de bon in Libelle 48 Corina’s trilogie ‘De vrouwen van de Leeuwenhof’ voor maar € 22,99 in huis haalt bij Standaard Boekhandel?

 

Het perfecte boek voor …

 • de persoon in je leven die elk jaar vol ongeduld wacht op de eerste sneeuw
 • wie een feelgood-roman kan gebruiken in deze uitdagende tijden
 • die ene vriendin die wel houdt van wat drama

‘Winterbloesem’ verscheen bij Meulenhoff Boekerij. Bekijk het boek hier.

5

‘Het familiegeheim van Florence Grace’ – Tracy Rees

Het weesmeisje Florence Buckley woont bij haar oma op de uitgestrekte heidevelden van Cornwall. Ze leiden een simpel maar gelukkig bestaan. Totdat Florence’ oma overlijdt en er een lang verborgen geheim aan de oppervlakte komt: Florence blijkt familie te zijn van de rijke en beruchte familie Grace. Halsoverkop verhuist Florence van het ruige platteland naar de sprankelende grote stad, waar ze wordt ondergedompeld in overvloedige rijkdom. Al snel blijkt echter dat dit leven een keerzijde heeft, want Florence raakt het contact kwijt met de mensen van wie ze houdt. Ze moet alle vertrouwde gewoontes van het platteland vergeten om het in de grote stad te kunnen maken en dan is er ook nog de aantrekkingskracht tot de mysterieuze Turlington Grace, die duistere geheimen lijkt te koesteren…

 

De nieuwste roman van schrijfster Tracy Rees, bekend van ‘Het geheim van Silvermoor’.

 

Het perfecte boek voor …

 • de persoon die houdt van liefdesverhalen, maar niet van zoetsappige romans
 • de lezer die dol is op gedetailleerde boeken die je helemaal meeslepen
 • wie een inkijk wil in het historische klassesysteem in Engeland

‘Het familiegeheim van Florence Grace’ verscheen bij Xander Uitgevers. Koop het boek hier.

6

‘Dochters van de Dordogne’ – Dinah Jefferies

Frankrijk, 1944. In het dal van de Dordogne, in een oud stenen huisje aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de oorlog. Hélène, de oudste, probeert de familie bijeen te houden, zelfs als de nazi’s dichter- en dichterbij komen. Elise, de rebel, is vastberaden: zij gaat bij het verzet, koste wat kost. Florence, de dromer, fantaseert over een tijd waarin ze weer vrij kunnen zijn. Maar dan gaat alles mis. Ongewild komen de zussen tussen twee vuren te staan. En dan komt ook een lang bewaard familiegeheim aan het licht …

 

Het startschot voor Jefferies’ nieuwste trilogie. Het eerste boek smaakt alvast naar meer.

 

Het perfecte boek voor …

 • die inspirerende persoon die je altijd al hebt bewonderd om zijn of haar moed
 • wie een zwak heeft voor historische romans met een tikkeltje spanning
 • de francofiel in je leven

‘Dochters van de Dordogne’ verscheen bij HarperCollins. Koop het boek hier.

7

‘Winterparadijs’ – Norah Roberts

‘Thuis met kerst’: Als journalist heeft Jason over de hele wereld gezworven, maar deze kerst gaat hij terug naar huis, heeft hij besloten. Terug naar Faith, de vrouw die hij nooit uit zijn hoofd heeft kunnen zetten. Hij móét haar gewoon zien, ook al is ze met een ander getrouwd.

 

‘Magisch moment’: Als illusionist weet Pierce Atkins mensen over de hele wereld te betoveren, maar niemand kent het verleden dat hij zorgvuldig verbergt. Tot de mooie Ryan Swan op zijn pad komt. Zij laat zich niet zo gemakkelijk om de tuin leiden met rook en spiegels…

 

Twee hartverwarmende verhalen voor de prijs van één!

 

Het perfecte boek voor …

 • de onverschrokken romanticus
 • die ene vriendin die haar kerstboom het liefst al in oktober zet
 • de persoon die nog een boek zoekt om te lezen op skireis

‘Winterparadijs’ verscheen bij HarperCollins. Ontdek het boek hier.

8

‘Winter in de B&B’ – Kaat De Kock

winter in de b&b

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed & breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

 

Het eerste deel van een rasechte feelgood-reeks over een B&B.

 

Het perfecte boek voor …

 • de hippe twintiger in je leven
 • iemand die nood heeft aan pure ontspanning
 • de persoon die zelf ook regelmatig in de Ardennen vertoeft

‘Winter in de B&B’ verscheen bij Hamley Books. Bestel het boek hier.

HIER VIND JE NOG MEER BOEKENTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content