5x dingen die je beter niet koopt tijdens de feestdagen

Door Celine Werner

Tijdens het kerstshoppen geeft iedereen meer geld uit dan hij of zij initieel van plan was. Toch? De geur van glühwein en de kerstmuziek die door de speakers schalt, brengt je dan ook in de stemming om jezelf en anderen een extraatje cadeau te doen. 

En toch zijn er een paar zaken die je tijdens de feestdagen beter in de winkelrekken laat:

Wat je beter niet koopt met kerst en oudjaar

Kerstdecoratie

Ben je zo iemand die pas last minute met kerstversieringen aan de slag gaat, omdat er diezelfde avond mensen kerst bij jou komen vieren? Om dan te moeten vaststellen dat je nog nieuwe kerstballen en -slingers nodig hebt. Wel, eigenlijk zou je je jezelf én je portemonnee een groot plezier doen door dergelijke spulletjes te kopen na de hele kerstgekte, omdat ze dan flink afgeprijsd zijn. Tip voor 2019!

Reistickets

Heb je nu al tickets gekocht, omdat manlief droomt van een reis naar Thailand? Jammer, want eigenlijk haal je er meer profijt uit in januari, omdat je dan vaak kunt genieten van vroegboekvoordelen zoals een extra korting of gratis luchthavenvervoer.

Winterkleding

Een trui, sjaal, muts of ander winters kledingstuk of accessoire koop je beter vanaf het begin van het nieuwe jaar. Waarom? Omdat het dan solden zijn, natuurlijk.

Spullen met een touch of kerst

Leuk wel, zo’n pyjama met een rendier en sneeuwvlokjes, een keukenschort met de kerstman, of een rokje met zuurstokjes op, maar voor heel even maar. Het zou wat raar zijn om dergelijke spullen in de maand maart te dragen, vind je niet? Kies dus eerder voor zaken die mensen het hele jaar door kunnen gebruiken.

Cadeautjes voor de hond of kat

Een presentje dat écht naar hem of haar gericht is, en niet aan het huisdier van de ontvanger van het pakje, zal dikwijls meer geapprecieerd worden. Daarnaast nog een beentje aan Fifi of kattenkruid aan Minoes geven, mag natuurlijk wel.

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content