11x frisse pastasalades


Met pasta scoor je bij iederéén. Deze smaakvolle pastasalades tover je in een mum van tijd op tafel. Makkelijk, snel én lekker!

Een paar pasta-tips

• Maak je een pastasalade? Ga dan voor kleine pasta: Krulletjes, strikjes, boogjes… Het ziet er leuk uit én het eet makkelijker dan lange slierten. Reken 100 à 125 g ongekookte pasta per persoon.

• Kook de pasta altijd in heel veel water met een flinke snuif zout. Zo voorkom je dat hij aan elkaar gaat plakken. Olie toevoegen helpt niet. Die blijft immers boven op het water drijven.

Voeg de pasta pas toe als het water echt kookt. Doe je ‘m vroeger in het water? Dan wordt de pasta slap en plakkerig. De kooktijd begint te tellen vanaf het moment waarop het water opnieuw kookt nadat je de pasta hebt toegevoegd.

• Giet de pasta af en spoel ‘m meteen met koud water. Je spoelt zo het zetmeel weg, waardoor de pasta niet aan elkaar zal gaan plakken.

• Pastasalade kun je ook maken met een restje pasta van de vorige dag, als de saus er nog niet doorgeroerd zit, uiteraard.

• Pastasalade is het lekkerst als hij niet rechtstreeks uit de koelkast komt. Laat ‘m eventjes op temperatuur komen voor je serveert. Als hij té koud is, kunnen de verschillende smaken niet tot hun recht komen. Een koude pasta moet je ook een beetje meer afkruiden dan een warme pasta.

• Pastasalade is gevoelig voor bederf. Zet een restje dus meteen in de koelkast en laat het zeker niet gewoon op het aanrecht staan.

Probeer deze speltpasta met ricotta en geroosterde groenten zeker eens uit:

Aan de slag!

Nog nood aan handig keukengerei?

1 Set van 4 Pastaborden

Gordon Ramsay by Royal Doulton Maze Pastabord – Teal

Shop bij de Libelle Lekker shop voor €31.80

2 Pastamachine

Inno Cuisinno Pastamachine

Shop bij de Libelle Lekker shop voor €32.99

3 Houten Pasta Lepel

Eva Solo Houten Pasta Lepel 

Shop bij de Libelle Lekker shop voor €12.95


 

Lees ook:

Vorig artikel
Schattig: mama Kate Middleton probeert George en Charlotte stil te houden
Volgend artikel
TEST: Welk ijsje ben jij?

Gratis gepersonaliseerde fotoposter bij posterXXL

Hou jij ook zo van hoge kortingen? Dan ben je zéker aan het juiste adres want nu geven we bij Shedeals helemaal gratis posters van posterXXL weg. En het leukst van al, je hoeft niet te kiezen uit een van de standaard ontwerpen, je mag gewoon je eigen foto uploaden en daar wordt dan een poster van gemaakt. Graag gedaan!

gratis