10x lekkere en snelle pastasalades

10x lekkere en snelle pastasalades

• Maak je een pastasalade? Ga dan voor kleine pasta: Krulletjes, strikjes, boogjes… Het ziet er leuk uit én het eet makkelijker dan lange slierten. Reken 100 à 125 g ongekookte pasta per persoon. En daarvoor zou je zomaar eens je pastalepel kunnen gebruiken.

• Kook de pasta altijd in heel veel water met een flinke snuif zout. Zo voorkom je dat hij aan elkaar gaat plakken. Olie toevoegen helpt niet. Die blijft immers boven op het water drijven.

Voeg de pasta pas toe als het water echt kookt. Doe je ‘m vroeger in het water? Dan wordt de pasta slap en plakkerig. De kooktijd begint te tellen vanaf het moment waarop het water opnieuw kookt nadat je de pasta hebt toegevoegd.

• Giet de pasta af en spoel ‘m meteen met koud water. Je spoelt zo het zetmeel weg, waardoor de pasta niet aan elkaar zal gaan plakken.

• Pastasalade kun je ook maken met een restje pasta van de vorige dag, als de saus er nog niet doorgeroerd zit, uiteraard.

• Pastasalade is het lekkerst als hij niet rechtstreeks uit de koelkast komt. Laat ‘m eventjes op temperatuur komen voor je serveert. Als hij té koud is, kunnen de verschillende smaken niet tot hun recht komen. Een koude pasta moet je ook een beetje meer afkruiden dan een warme pasta.

• Pastasalade is gevoelig voor bederf. Zet een restje dus meteen in de koelkast en laat het zeker niet gewoon op het aanrecht staan.

Probeer deze speltpasta met ricotta en geroosterde groenten zeker eens uit:

Nog meer lekker eten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)