Knallen met knolselder: 15 heerlijke recepten

Knolselder is een gezonde najaarsgroente en je kunt er alle kanten mee uit! Gewoon gekookt, gebakken in de pan met wat tijm of heerlijk op smaak gebracht met aardappelen en room als puree. Dit laatste is op-en-top winters en heerlijk bij een stukje wild. Wij selecteerden onze 15 favoriete gerechten met knolselder!

Wist jij trouwens dat de Egyptenaren deze groente gebruikten voor z’n geneeskrachtige werking? Ondertussen weten we dat dit vooral lag aan de hoge concentratie ijzer en vitamine C, waardoor het enorm goed is voor de werking van je metabolisme. Een ander pluspunt is dat je de wortelknol zonder problemen enkele weken kan bewaren in de koelkast.

Gerechten met knolselder

Selderijallergie?

Selderijallergie is een allergie die vrij vaak voorkomt. Heb je iemand aan tafel die lijdt aan die allergie, vermijd dan rauwe en gekookte bladselder, knolselder en bleekselder, maar let ook op met bouillonblokjes, kant-en-klare sauzen of kruidenmixen waar selderij in gebruikt wordt: check de ingrediëntenlijst.

Je kunt de groente perfect vervangen door pastinaak, aardpeer of peterseliewortel: ze hebben ongeveer dezelfde structuur en kleur, maar hebben wel een lichtjes andere smaak. Hou je eerder van een neutrale smaak, dan kun je het ook door aardappel vervangen.

Meer lekkere gerechten vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content