Knolselder: 8x heerlijke inspiratie

Knolselder: 8x heerlijke inspiratie

Knolselder is een gezonde wintergroente en een topfavoriet van onze redactrice Julie. Je kunt er ook alle kanten mee uit! Gewoon gekookt, gebakken in de pan met wat tijm of heerlijk op smaak gebracht met aardappelen en room als puree. Dit laatste is op-en-top winters en heerlijk bij een stukje wild. Wij selecteerden onze acht favoriete recepten!

Op Libelle Lekker vind je nog heel wat andere lekkere recepten!

Kinderfavoriet!

“Knolselder is één van mijn favoriete wintergroente en dat is vooral te wijten aan mijn jeugd. Zodra ik een eerste hap neem, brengt de smaak mij altijd eventjes terug naar die zorgeloze kindertijd bij mijn onthaalmoeder. Zij maakte het wel eens met een gekookt aardappeltje en een stukje witte vis, en zo eet ik de groente tot op vandaag nog altijd het liefst: gewoon gekookt met een klein beetje peper en zout. Heerlijk winters (én nog gezond ook)!” – webredactrice Julie

Supergroente

Wist jij trouwens dat de Egyptenaren deze groente gebruikten voor z’n geneeskrachtige werking? Ondertussen weten we dat dit vooral lag aan de hoge concentratie ijzer en vitamine C, waardoor het enorm goed is voor de werking van je metabolisme. Een ander pluspunt is dat je de wortelknol zonder problemen enkele weken kan bewaren in de koelkast.

Ontdek ook onze lekkerste gerechten met bloemkool. Hmmm…

Meer winters koken vind je hier:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)