Herfstknaller: koken met kastanjes

Herfstknaller: koken met kastanjes

We staan er te weinig bij stil wat voor lekkers het Vlaamse bos allemaal te bieden heeft. Kastanjes bijvoorbeeld! Je kunt ze overal gratis rapen, ze zijn gezond én smaken nog goed ook!

Kastanjes klaarmaken

Voor je kunt werken met kastanjes, moet je ze eerst pellen. Niet zo moeilijk, alleen vraagt het wel wat tijd. Breng om te beginnen een pan met water aan de kook. Maak vervolgens in elke kastanje een inkeping met je mes in de vorm van een kruis. Doe de kastanjes in porties in het kokend water en haal ze er na vijf minuutjes weer uit. Laat even afkoelen, maar probeer ze te pellen als ze nog lichtjes warm zijn. Zo krijg je de schil en het zaadvelletje er makkelijker af. Klaar!

De recepten

Lees ook zeker:

Ken je de Libelle Lekker Shop al? Je koopt er onder andere deze toppers!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)