Pompoensoep: 10 keer anders!

Pompoensoep: 10 keer anders!

Pompoenen zijn heerlijk tijdens de herfst en winter. Mooi als versiering én heerlijk in een gerecht. Ontdek hier onze favorieten recepten voor de lekkerste pompoensoep.

Enkele tips voor pompoensoep

Je kunt natuurlijk zo’n reuzepompoen gebruiken voor soep, maar kleine pompoentjes zoals butternut of kastanjepompoen zijn makkelijker te hanteren en hebben bovendien meer smaak.

Heb je een hekel aan het schillen van pompoen? Snij ‘m dan gewoon in grote parten, verwijder de zaden en wikkel elk stuk in aluminiumfolie. Laat de pompoen een halfuurtje garen in de oven, op 200 à 225°C. Daarna kun je het vruchtvlees gewoon met een lepel uit de schil scheppen. In de tussentijd kun je de overige groenten voor de soep al opzetten met de bouillon. Je voegt dan aan het einde de gare pompoen toe en mixt het geheel.

Ga je toch een grote pompoen gebruiken, dan heb je waarschijnlijk veel te veel vruchtvlees. Snij wat te veel is in blokjes en bewaar ze in de diepvriezer.

Je mag je soepje zeker goed kruiden of er iets pittigs aan toevoegen. Smaken die lekker zijn bij pompoen zijn kerrie, komijn, rode peper, koriander, bladpeterselie, chorizo, gedroogde ham, salie…

Fan van geitenkaas?

Aan de slag

 

Hier zul je vast ook van smullen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)