Pompoensoep: 10 heerlijk verrassende recepten

Pompoenen zijn heerlijk tijdens de herfst en winter. Mooi als versiering én heerlijk in een gerecht. Ontdek hier onze favoriete recepten voor de lekkerste pompoensoep.

Enkele tips voor de beste pompoensoep

  • Je kunt natuurlijk zo’n reuzepompoen gebruiken voor soep, maar kleine pompoenen zoals butternut of kastanjepompoen zijn makkelijker te hanteren, hebben meer smaak én je hoeft ze niet te schillen.
  • Ga je toch een grote pompoen gebruiken, dan heb je waarschijnlijk te veel vruchtvlees. Snij wat te veel is in blokjes en bewaar ze in de diepvriezer.
  • Heb je een hekel aan het schillen van pompoen? Snij ‘m dan gewoon in grote parten, verwijder de zaden en leg ze op een bakplaat. Laat ze een halfuurtje garen in de oven, op 200°C. Daarna kun je het vruchtvlees gewoon met een lepel uit de schil scheppen. In de tussentijd kun je de overige groenten voor de soep al opzetten met de bouillon. Je voegt dan aan het einde de gare pompoen toe en mixt het geheel.
  • Er zijn heel wat pompoenen die je niet hoeft te schillen, dus geen gedoe om ze te schillen. We hebben alvast 8 bekende soorten pompoen opgelijst!
  • Je mag je soepje zeker goed kruiden of er iets aan toevoegen:
    • Pittige smaken zoals rode peper, chorizo en kerrie;
    • Scherpe smaken zoals komijn, geitenkaas en feta;
    • Verse kruiden zoals salie, koriander en peterselie.

10 recepten voor de lekkerste pompoensoep

Hier zul je vast ook van smullen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content