© Getty Images

10x zelfgemaakte confituur van steenfruit

Tijdens de zomer genieten we volop van steenvruchten zoals abrikozen, perziken, pruimen en kersen. Hoogtijd dus om je mandje te vullen met dat overheerlijk fruit en er confituur van te maken. Lekker lang nagenieten met de zomer in je mond! Heerlijk op de boterham of als vulling in taarten. Maar hoe maak je confituur van steenfruit? Ontdek onze recepten!

Confituur van steenfruit

Wil je liever geen te zoete confituur? Voeg dan een handje rode bessen, frambozen of een stengel rabarber toe. Die zullen de smaak van de steenvruchten niet overheersen, maar de confituur van steenfruit wel minder zoet maken.

Pssst: wist je dat steenfruit de verzamelnaam is voor alle vruchten met een harde pit in het hart? In de pit, of ‘steen’, bevindt zich het eigenlijke zaad.

Nog meer genieten van lekker fruit

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."