3 tips om meer vegetarisch te eten

vegetarisch

Dagen Zonder Vlees zit nu op kruissnelheid. Een actie waarbij mensen proberen 40 dagen geen vlees en vis te eten. Wij zetten je alvast op weg met 3 tips om meer vegetarisch te eten en 40 verrassende veggierecepten om mee aan de slag te gaan.

1. Een goed uitgebalanceerd weekmenu

Donderdag= veggiedag! Als je graag meer vegetarisch wil eten, vervang dan minstens 1 keer per week vlees en vis. Maar vlees en vis bevatten ook veel eiwitten en die heb je broodnodig. Schrap ze dus niet zomaar van je dagelijkse menu, maar vervang ze door noten, kaas, peulvruchten en eieren.

2. Beperk kant-en-klare vleesvervangers

Groenteburgers, kaasflapjes, quorn, tofu, seitan… De lijst van kant-en-klare vleesvervangers lijkt eindeloos. Staat er een bordje traditionele aardappelen en groenten op het menu? Dan kun je dit zeker aanvullen met zo’n kant-en-klare vleesvervanger. Maar overdrijf er niet mee, want ze bevatten veel verzadigde vetten. Doe veel inspiratie op in de Aziatische en Italiaanse keuken. Zij weten als geen ander hoe je een lekkere maaltijd zonder vlees maakt.

3. Volg de seizoenen op de voet

Ga voor afwisseling en volg de seizoenen op de voet. Tijdens de lentemaanden vind je veel verse peulvruchten zoals tuinbonen en peultjes. In de herfst combineer je erop los met pompoen en paddenstoelen.

Doe je mee met de actie ‘Dagen zonder vlees’? Wij hebben alvast 40 vegetarische recepten opgelijst. Dat bespaart je alvast een hoop keuzestress voor de komende weken.

Meer lezen?

Vorig artikel
Ontharen: zo voorkom je ingegroeide haartjes
Volgend artikel
Column Marcel: Over het liefste publiek dat hij heeft

Ontsnap aan de drukte en geniet van de rust tijdens dit verblijf + wellness in Aken

Nood om even een weekend te ontsnappen? Om de routine te doorbreken en te ontsnappen aan het alledaagse leven? Shedeals en Weekendesk.be bieden  je een ontspannen verblijf aan in het Novotel Aachen City**** in Aken. Bezoek de bruisende wijk Aachen-Mitte met een ruim aanbod restaurantjes en cafés. Na een lange dag kun je heerlijk ontspannen in de wellness, ZALIG!

€99.00 €157.00