5 tips voor jouw droomkeuken

Door De Redactie

An en Jente wonen sinds een jaar in Kontich. Ze geven graag etentjes, maar hun keuken is veel te klein. Misschien kan het waskot mee tot de nieuwe keuken horen? Filip Deslee geeft de tips die ze nodig hebben. 

'We willen met een leeg blad beginnen. Alles mag weg'

TIP 1

Je hebt een idee van wat je wil, welk materiaal, welke kleur… Maar waarom het niet eens op papier zetten? Maak een collage. Kleef alle beelden waarvan je droomt hierop. Van films, kledij, accessoires, parfums… Dan zie je meteen of je eerder voor het chique bent of het neutrale. Dit zorgt er ook voor dat je accessoires beter zouden passen bij de rest van het interieur. 

TIP 2

Kies een goede architect wanneer je je keuken volledig wil verbouwen. Er komt heel wat bij kijken. Je hebt er zelf niet veel kennis van en door je enthousiasme kan jij misschien verkeerde keuzes maken. 

TIP 3

Denk niet alleen aan wat mooi is, maar ook aan wat handig is. Koop keukenstoelen die ook goed zitten en niet enkel mooi zijn. Je meubelen moeten vooral functioneel zijn. Maak daarna je keuken leuker met decoratie. Een vaas, doekje of potje kan al heel wat doen.

Ga voor een neutrale keuken. Wit is dus een hele goede basis. In het begin kan je een bepaalde stijl heel leuk vinden, maar we worden ooit dingen beu. Koop dus leuke accessoires. Die maken je keuken ook een stuk vrolijker.

TIP 4

Wie heeft gezegd dat je voor een accentmuur moet gaan? Die theorie moet je alvast niet geloven. Want wat als je die kleur plots beu bent? Of de kleur wordt passé? Je kan perfect een muur in een andere kleur verven, maar kies een neutrale kleur. 

TIP 5

Licht geeft sfeer. Kies dimbare lichten. Zo kan je de intensiteit van het licht nog aanpassen. Wees wel voorzichtig met lichten die van kleur kunnen veranderen, heel gezellig maar soms eerder fout. 

Vergelijk op de foto hieronder de oude keuken met de nieuwe. Schuif de balk naar links en rechts om het verschil te zien.

 

Je browser ondersteund geen iframes

Partner Content