5 gezonde alternatieve desserts

5 gezonde alternatieve desserts

Ben jij een zoetekauw en wil je jezelf ook eens verwennen op een lekker dessertje? Dat kan! Maar probeer je calorieën te beperken met deze gezondere alternatieven. Wist je dat je met avocado lekkere chocolademousse kan maken? Ontdek deze en nog vier andere desserts zonder schuldgevoel.

1. Chocolademousse

Wat heb je nodig? 

  • 2 bananen
  • 2 avocado’s
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 theelepels agavesiroop

Zo maak je het 

  1. Mix alle ingrediënten tot een mousse.
  2. Verdeel de mousse over vier glaasjes en zet ze een uurtje in de koelkast.
  3. Als gezond extraatje kun je nog wat toppings voorzien zoals stukjes pure chocolade, noten of bessen.

2. Applecrumble

Wat heb je nodig? 

  • 2 appels
  • handvol havervlokken
  • handvol pompoenpitten
  • handvol rozijnen
  • stevia
  • kaneel

Zo maak je het

  1. Was de appels en snij deze in kleine stukjes (met de schil). Doe dit in een kommetje en voeg de rozijnen, kaneel en stevia toe. Plaats dit een minuutje in de microgolfoven.
  2. Verwarm je grill in de oven. Besprenkel je intussen zachte appeltjes met pompoenpitten en havervlokken. Laat onder de grill staan tot de haver en pompoen wat kleur krijgen.
  3. Werk eventueel af met wat Griekse yoghurt en klaar!

3. Parfait rood fruit

Wat heb je nodig? 

  • aardbeien
  • bosbessen
  • frambozen
  • granola mix (zo maak je zelf granola)
  • Griekse yoghurt (light)
  • takje verse munt
  • beetje honing (optioneel)

Zo maak je het 

  1. Prak je rood fruit naar keuze (hier: aardbeien, bosbessen en frambozen) een beetje plat. Neem een glas en vul dit met een laagje Griekse yoghurt, rood fruit en granola.
  2. Herhaal dit twee tot drie keer tot je mooie niveautjes te zien krijg in je glas.
  3. Als laatste laagje kies je best voor Griekse yoghurt. Doe nog wat verse munt over je dessert en werk eventueel af met wat honing.

4. Havermoutwafel

Wat heb je nodig?

  • 200 ml magere melk
  • 30 g havermout
  • 1/2 geraspte appel
  • 2 eetlepels rozijnen

Zo maak je het 

Meng alle ingrediënten, laat eventjes rusten en bak in een pan met antikleeflaag (of gebruik een klein beetje kokosolie).

5. Chocoladeijs

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 kl cacaopoeder

Zo maak je het

  1. Snij de bananen in vier stukken en plaats ze in de diepvries. Eens bevroren, doe je ze samen met de amandelmelk, vanille-extract en cacaopoeder in een blender.
  2. Mix goed tot je een smeuïge massa krijgt. Serveer onmiddellijk, verrassend lekker!

 

Ook interessant:

 

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)