7 chocoladeklassiekers

Door De Redactie

Hoe maak je de beste chocomousse of de beste truffels? Met deze recepten én extra tips van meesterbakker Stephan, kleinzoon van Jules Destrooper! Laat je partner of vrienden smelten van je bakkunsten en geniet stiekem mee.

 

Tip!

Horizontaal doorsnijden is niet makkelijk. Een handig hulpmiddel is de 'biscuitzaag', een metalen houder met een in de hoogte verstelbare draad. Je vindt 'm in kook- en bakwinkels.

Tip!

Speel eens met de afwerking. Rol de truffels door fijngehakte geroosterde hazelnoten, hagelslag, speculaaskruimels of amandelschaafsel.

Tip!

Ga voor een pure chocolade met minstens 70 procent cacao. Hoe meer vaste cacaobestanddelen, hoe beter hij zal opstijven. Voor mousse van melkchocolade heb je 20 procent meer chocolade nodig in je recept. Aan witte chocolade voeg je gelatine toe om hem te laten opstijven.

Tip!

Gebruik speciale bakchocolade. Gewone chocolade verbandt als de temperatuur boven de 70°C komt.

Tip!

Brownies zijn nog lekkerder met een extraatje erin, zoals grofgehakte pecannoten of bittere chocolade. Wil je ze bewaren, wikkel ze dan in vershoudfolie en leg ze in de koelkast. Zo blijven ze nog makkelijk 5 dagen goed, zonder uit te drogen.

Tip!

Je kunt het chocolademengsel in de vormpjes in de koelkast bewaren. Zo'n kwartier voor je gaat serveren, zet je ze in de hete oven.

 

Tip!

Giet het glazuur erover als de cake volledig is afgekoeld, anders smelt het weg.

Lees ook:

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content