gerechten met bier koken met bier

15 geslaagde gerechten met bier

Bier als extra smaakmaker in stoofpotjes, dat kennen we. Maar ook soep, brood en zelfs desserts krijgen er éxtra punch door. Laat je inspireren door onze 15 favoriete gerechten met bier!

Biertje pleziertje

Gerechten met bier: 3 handige tips

  • Wees spaarzaam tijdens het toevoegen van bier in je gerecht. Schenk het er beetje bij beetje bij. Bier mag niet overheersend zijn, het moet een subtiel smaakaccent geven.
  • Laat het bierkookvocht niet te lang inkoken voor een sausje, anders wordt het te bitter.
  • Is je gerecht alsnog te bitter? Voeg dan een beetje suiker, gedroogd fruit (zoals rozijnen en dadels), chocolade of peperkoek toe. Ook groenten met een zoete smaak (paprika, pompoen, wortel) kunnen de bitterheid verzachten.

Nog meer genieten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."