Winters genieten: 15 ovenschotels met puree

Winters genieten: 15 ovenschotels met puree

Nu het buiten opnieuw wat kouder wordt, maken wij het binnen extra gezellig en gaan we ons verwarmen met de lekkerste ovenschotels met puree. Zet de oven maar aan, strooi wat kaas over de schotel, en schuif ‘m erin. Op-en-top winterfood, op-en-top comfortfood!

Zeg nu zelf, een ovenschotel is toch een van de leukste, beste en lekkerste dingen om klaar te maken? Je maakt alles klaar, schuift ‘m in de oven, doet ondertussen de afwas. En na een halfuurtje heb je een overheerlijke, dampende ovenschotel (met kaaskorst) waar je van kunt genieten.

Ovenschotels met puree

Enkele extra tips:

  • Vet de onderkant van je ovenschaal vooraf een beetje in. Dan zul je achteraf minder moeten schrobben.
  • Grote fan van kaas? Strooi dan zeker ook een laagje kaas tussen de groenten en puree.
  • Leg enkele klontjes boter op de bovenkant (bovenop paneermeel of geraspte kaas) voor een knapperige korst.
  • Verschillende texturen en temperaturen zijn belangrijk. Serveer daarom ook enkele geroosterde pitten, zaden of noten bij de ovenschotel, en strooi wat koude feta- of mozzarellakaas op je bord.

Meer lekkers

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)