Cake bakken: 20x het lekkerste gebak

Bloem, boter, suiker en eieren… de basis voor een lekkere cake waar iedereen dol op is! Ideaal voor verjaardagen, tussendoortjes of als verrassing op tafel tijdens koude herfstdagen. Probeer één van onderstaande toppers met chocolade, appel, honing of bosbessen. Wedden dat je niet kan weerstaan aan een tweede plakje cake?

Een cake, daar is iedereen dol op! Ideaal voor verjaardagen, tussendoortjes of als verrassing op tafel. Probeer een van onderstaande toppers met chocolade, appel, honing of bosbessen. Wedden dat je niet kunt weerstaan aan een tweede plakje?

Enkele tips

Zet je oven zeker niet te warm, want dat veroorzaakt scheurtjes. Geef het beslag voldoende tijd om rustig te rijzen, vooraleer er zich een korstje vormt. Bakken op 170° is voor de meeste ovens goed genoeg, maar als je merkt dat je cake toch al snel begint te kleuren, verlaag dan naar 160°.

Ben je benieuwd naar het resultaat? Dat begrijpen we, maar oefen nog een beetje geduld.  Als je de ovendeur tijdens het eerste halfuur opent, zal je cake inzakken. Controleer aan het einde van de baktijd of ie helemaal gaar is. Prik met een metalen spiesje, tandenstoker of scherp mesje in het midden. Hangt er geen deeg meer aan? Dan is hij klaar.

De lekkerste cake: 20 recepten

Ontdek meer heerlijke recepten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content