Verrassend koken met pastinaak

Verrassend koken met pastinaak

Pastinaak is meestal niet de eerste groente die je zou uitkiezen in de winkel. Toch is deze witte wortel met zijn zoete en subtiele anijssmaak een topper in de winter.

Je kunt hem stomen, bakken, koken, frituren, grillen in de oven of zachtjes laten pruttelen in een stoofpotje. Wij kozen onze tien favoriete recepten met deze (onterecht) verloren groente!

Wist je dat

… pastinaak ook ideaal te combineren is met knolselder of wortelen?

… deze wortel ontzettend bekend was bij de Oude Romeinen en de Grieken?

… in de Middeleeuwen (voor de introductie van aardappel) de pastinaak een volksvoedsel was?

… pastinaak ook onder koude omstandigheden verder blijft groeien? Het mag zelfs vriezen.

… deze witte wortel rijk is aan vezels en vitamine C?

… ook wel pinksternakel wordt genoemd?

Ken je deze hartverwarmende soep van Sandra Bekkari al?

Recepten

Ontdek al onze pannensets in de Lekker-shop

Lees ook:

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)