Mmmm, smaakt altijd: heerlijk koken met aardappelen

Mmmm, smaakt altijd: heerlijk koken met aardappelen

De aardappel is een veelzijdige groente. We hebben er onze krokante frietjes aan te danken en maken er puree en kroketten van. Toch is de groente op zichzelf ook overheerlijk en de moeite waard om eens in de spotlights te zetten.

Enkele weetjes over jouw geliefde patatje

  • Oorspronkelijk is de plant afkomstig uit Zuid-Amerika, maar ook bij ons is de aardappel culinair erfgoed. In de 16e eeuw werd de eerste Belgische aardappel gekweekt, in de Kruidtuin in Mechelen.
  • Vincent Van Gogh maakte er een van zijn beroemdste schilderijen over, ‘De Aardappeleters’. Het stond symbool voor het harde leven van de toenmalige boeren.
  • Ook in de film ‘Daens’ wordt er hongerig aangevallen wanneer er een pot aardappelen op tafel staat: het was het enige betaalbare product. Intussen zijn patatjes niet langer ons enige beschikbare voedingsmiddel, maar gelukkig zijn ze wél nog permanent aanwezig in vele keukens omwille van de heerlijke smaak. 

Mmmm: tijd om de aardappel te eren met één van deze overheerlijke gerechten.

Wist je dit trouwens al?

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)