Goeie vraag: word je dik van aardappelen?

Goeie vraag: word je dik van aardappelen?
Getty Images

Aardappelen worden vaak bestempeld als dikmakers. Ze ruimen steeds meer plaats voor de populaire quinoa of bulgur. Maar zijn ze echt zo slecht voor onze lijn en kun je echt dik worden van aardappelen?

Feit of fabel?

Volgens voedingsdeskundige Patrick Mullie is het een fabeltje: “Aardappelen bevatten inderdaad veel zetmeel, maar ook veel water. Het is dus een fabeltje dat je er dikker van wordt. Ze zijn niet alleen een bron van voedingsvezels, kalium en vitamine B en C, ze zijn ook minder calorierijk dan pasta of rijst. Een gekookte aardappel bevat zo’n 70 à 80 kcal per 100 gram. Ter vergelijking: brood bevat 268 kcal per 100 gram, pasta en rijst 125 kcal.”

Wie evenwichtig wil eten, kookt dagelijks twee tot drie grote aardappelen. Vermijd bereidingen zoals kroketten of puree. Die zijn wel calorierijker.

Mis ook zeker niet:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)