Appellikeur: een straf idee voor je overschot aan appelen

Appellikeur: een straf idee voor je overschot aan appelen
Apple cider vinegar in a cup and spoon with red apples on the background.

Het appelseizoen is in volle gang. Zet je tanden in zo’n zoete, sappige appel of doe iets speciaals en… maak er een appellikeur van!

Een origineel geschenkje tijdens de feestdagen, toch?

Appellikeur

Dit heb je nodig:

  • 200 gram rietsuiker
  • 1 gedroogde appel in partjes
  • 1 el gedroogde goudsbloesemblaadjes (voor de kleur)
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 500 ml vermout
  • 300 ml wodka

Zo maak je het:

  • Doe alle droge ingrediënten in een schone glazen pot. Voeg de vermout en de wodka toe en sluit de pot. Schud hem even flink.
  • Zet de pot op een donkere plek en schud hem elke dag een keer.
  • Na een week is de suiker opgelost en kun je het likeurtje zeven en drinken.
  • Tip: je kunt het geheel ook langer laten staan, zodat de smaken nog beter intrekken.

Op jouw gezondheid!

Appelen, appelen en nog eens appelen

Nog meer genieten van seizoensfruit en -groenten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)