Lekkere snack: zelf gedroogde appelschijfjes

Lekkere snack: zelf gedroogde appelschijfjes

Rijp fruit, een scherp mes en een oven. Meer heb je niet nodig om een lekkere zoete én gezonde snack te maken.

Je kunt om het even welk fruit omtoveren tot een krokant chipje maar in de herfst behoort appel uiteraard tot een van onze favorieten.

Zo maak je het!

  • Snijd je appel in dunne schijfjes en besprenkel met citroensap.
  • Dompel ze dan in suikerwater en leg ze op bakpapier te drogen in de oven.
  • Je hebt natuurlijk wel wat tijd nodig om tot het beste resultaat te komen. Zo’n schijfjes moeten toch minstens 90 minuten de oven in op zo’n 80°C.

Droog bewaren en snacken maar!

(Bron: Dagelijkse Kost. Beeld: Getty Images)

Benieuwd hoe je verse vijgen droogt? Ontdek het hier.

Meer lezen:

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)