Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Gedroogde appelschijfjes: zo maak je deze lekkere snack zelf

Rijp fruit, een scherp mes en een oven. Meer heb je niet nodig om een lekkere, zoete én gezonde snack te maken. Benieuwd hoe je zelf gedroogde appelschijfjes kunt maken?

Je kunt om het even welk fruit omtoveren tot een krokant chipje, maar in de herfst behoort appel uiteraard tot een van onze favorieten.

Gedroogde appelschijfjes

  • Snijd je appel in dunne schijfjes van maximaal 1 cm en besprenkel met citroensap. Als je liever kleinere stukjes wilt, kun je gerust halve maantjes snijden.
  • Dompel ze in suikerwater of smeer ze in met een dun laagje honing.
  • Leg ze op bakplaat (op bakpapier) in de oven op 65-70° C.
  • Afhankelijk van de dikte en sappigheid kan het toch 3 à 5 uur duren vooraleer je schijfjes klaar zijn. Door ze regelmatig (om het half uur) om te draaien, verkort je de droogtijd.
  • Wanneer ze taai en droog aanvoelen, mag je ze uit de oven halen.

Laten afkoelen, droog bewaren en snacken maar!

Meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content