Bakken met pompoen: 12 makkelijke recepten

Bakken met pompoen: 12 makkelijke recepten

Koudere temperaturen, vallende bladeren en een overvloed aan pompoen … Het is duidelijk dat de gezelligste periode van het jaar voor de deur staat. Wil je graag eens bakken met pompoen? Laat je dan inspireren door deze 12 lekkere gerechten.

Wist je trouwens dat je met pompoen ook de lekkerste desserts kunt maken? Pompoen geeft je dessert een heerlijk herfstige toets én een verrassende, volle smaak.

Bakken met pompoen: hartig of zoet?

Zelf pompoenkoekjes maken

Pompoenkoekjes zijn niet alleen zeer lekker, maar ook een heerlijk vegan alternatief voor wie geen eieren wil gebruiken. Vervang de boter dan ook door sojaboter. De pompoenpuree is het magische ingrediënt dat je koekje samenbrengt én ervoor zorgt dat het heerlijk zacht blijft.

Wat heb je nodig voor 24 koekjes?

  • 250 g patisseriebloem
  • 1,5 kl bakpoeder
  • 1 kl maïszetmeel
  • 2 kl kaneel, 1/4 kl kardemon, 1/4 kl gember, 1/2 kl zout
  • 150 g boter
  • 100 g blonde suiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 125 g pompoenpuree
  • 100 g chocoladedruppels (melkchocolade of fondant)
  • (50 g gehakte walnoten)

Hoe ga je te werk?

  1. Klop de boter samen met de suiker tot een witte, romige massa.
  2. Voeg de pompoenpuree toe en meng goed.
  3. Doe alle droge ingrediënten samen in één kom en meng goed.
  4. Zeef nu de droge ingrediënten en voeg ze bij de natte.
  5. Voeg als laatste de chocoladedruppels (en gehakte noten) toe.
  6. Laat het koekjesdeeg minstens een uurtje (idealiter langer) rusten in de koelkast.
  7. Maak balletjes (ongeveer 2 cm diameter) en bak op 170°C voor 10-12 minuten.
  8. De randen zullen mooi gebakken zijn, terwijl het midden nog wat zacht zal aanvoelen.
  9. Laat afkoelen, en geniet!

Meer bakplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)