Fresh whole white onion on a kitchen table with a crumpled brown paper packet with further onions visible behind

Bizar maar effectief: zo blijft ui langer vers

Uien, ze zijn onmisbaar in onze keuken. We kopen de groente dan ook vaak in grotere hoeveelheden. Met dit handige ideetje hou je ze langer vers.

Van de ladekast naar de keuken

Een paar oude nylonkousen, meer heb je niet nodig om je uien tot zes maanden te bewaren.

Hoe werkt het?

Stop de eerste ui in de voet van de kous. Draai een knoop in de kous juist boven de ui. Dan stapel je er een tweede bovenop en knoop je opnieuw. Dit herhaal je tot het einde. Klaar? Dan hang je de nylonkous met uien in een koele, donkere plek zoals de voorraadkast, berging of kelder.

Waarom dit werkt

  • De nylonkous absorbeert vocht en houdt je uien droog.
  • Door de kleine gaatjes in de kous krijgen de uien voldoende luchtcirculatie.
  • Geen rotte plekken meer, want ze liggen niet meer rechtstreeks op elkaar.

Met deze methode kun je tot zes maanden je uien ‘netjes’ bewaren!

Ontdek hier enkele uienrecepten

Las je deze smaakmakers al?

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."