champagne

Champagne uit een plastic beker drinken: daarom doe je het beter niet

Door Celine Werner

Op een bedrijfsfeestje van het werk, op een babyborrel met vijftig vrouwen, bij de opening van een winkel: wanneer er veel volk op een viering aanwezig zal zijn, zijn de organisatoren van de festiviteit vaak geneigd om te grijpen naar plastic bekers om champagne uit te drinken. 

Je kunt ze ook niet hélemaal ongelijk geven, want zo besparen ze een hoop afwas. Maar dat het slecht is voor het milieu moeten we jou al niet vertellen, en bovendien gaat het ook ten koste van de smaak. Wel jammer natuurlijk, als je net dan wilt uitpakken met een dure fles.

Daarom smaakt jouw champagne dan slecht(er)

In plastic bekers gaan de bubbels blijven plakken aan de wanden, en ontstaan er nog grotere bubbels. Maar hoe groter de bubbels, hoe slechter de smaak. Aha!

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."