De lekkerste confituur maak je zelf

Door De Redactie

Je eigen confituur maken, is hipper dan ooit. En dat hoeft niet te verbazen, want wat smaakt beter dan homemade confituur -met een laagje gezoute boter- op een verse pistolet?

Deze week vind je in Libelle een Masterclass Confituur met handige stap-voor-stap beelden én tips van de enige echte Madam Confituur. Een voorsmaakje:

  1. Hoe maak ik confituur zonder suiker?
    Suiker zorgt ervoor dat je jam  lang kan bewaren. Wil je toch graag minder of helemaal geen suiker? Hier ontdek je hoe je dat doet.
  2. Hoe weet ik of mijn confituur dik genoeg is?
    Daar bestaat een simpel trucje voor. Doe een lepeltje confituur op een koud bord. Wanneer je het bord schuin houdt, mag de confituur niet meer lopen. Dan is hij klaar!
  3. Bokalen steriliseren, hoe doe je dat? 
    Dompel je bokalen 10 minuten in kokend water, en vul ze wanneer ze nog heet zijn. Meer tips om je bokalen goed te steriliseren, vind je hier.

Ook benieuwd wat je moet doen als je confituur niet opstijft, waarom je moet afschuimen, en hoe je voorkomt dat die mooie rode confituur na verloop van tijd bruin verkleurt? Dat en nog veel meer, je vindt het in Libelle van donderdag 12/05!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."