Creatief koken met de kindjes!

Door De Redactie

Niet te geloven wat voor moois je kunt toveren met een simpele cake! Leuk om te doen op een woensdagnamiddag of in het weekend. Kinderen zijn dol op deze robottaart. Kookschortjes aan, spatels bij de hand, tijd om te koken!
 

Wat heb je nodig?

 • 1 standaard hotelcake
 • 2 vellen eetbaar papier
 • 2 oreokoekjes of andere chocoladekoekjes
 • zwarte snoepveters
 • 6 gomsnoepjes
 • voedingskleurstof
 • voor de boterroom: 250 gram ongezouten roomboter, 500 gram poedersuiker, 1 eetlepel melk, een klein beetje kleurgel

Hoe maak je het?

 1. Snij de cake op 2/3 van de hoogte horizontaal door.
 2. Snij uit het dikste gedeelte de basisvorm van de taart (hoofd en lichaam). Snij uit het dunne gedeelte van de cake twee armen, twee benen, twee voeten en een rechthoek voor op de buik.
 3. Stel de robot samen op een groot bord. Op de foto op de vorige bladzijde zie je hoe je dat doet.
 4. Maak de boterroom. Klop de boter romig op kamertemperatuur. Voeg de poedersuiker toe en klop verder op tot een gladde massa. Voeg eventueel 1 el melk toe als de  boterroom te zwaar is.
 5. Hou 1/3 van de boterroom naturel, kleur 1/3 met gele en 1/3 met blauwe voedingskleurstof. Klop hiervoor de kleurgel door de boterroom tot hij glad en mooi egaal van kleur is.
 6. Bestrijk het hoofd en lichaam van de robot met blauwe boterroom. Leg op de buik en de voeten een rechthoek eetbaar papier. Snij een spietje uit de Oreokoekjes en leg ze als handjes onder aan de armen. Spuit de armen, de benen en de rechthoek op de buik af met gele boterroom (met een glad spuitmondje met kleine opening). Spuit de  robotranden af met toefjes naturel boterroom (gekarteld spuitmondje). Werk af met gomsnoepjes en snoepveter. Zet de taart in de koelkast tot je ze gaat serveren.
bron: Libelle 7

Partner Content