Daarom is rodekool goed voor je gezondheid

Daarom is rodekool goed voor je gezondheid

De geur van rodekool, dat is een onvervalste portie nostalgie. De herinneringen aan de echte boerenkost uit grootmoeders keuken liggen meteen weer vers in ons geheugen. Wist jij al dat rodekool niet alleen lekker is, maar ook goed is voor je gezondheid?

  • Rodekool is rijk aan vezels, calcium en ijzer en bevat vitamine A, B en C.
  • Rodekool verhoogt de weerstand en is goed voor onze huid en ogen.
  • Het bevordert de spijsvertering.
  • Het vermindert ongezonde choresterol.
  • Er wordt gezegd dat rodekool de groei van kankercellen bestrijdt.

Enkele tips:

  • Let erop dat de rodekool altijd gesloten is wanneer je ze aankoopt. De kool mag er blauwpaars tot roze uit zien, maar mag absoluut geen bruine vlekken bevatten.
  • Om ze te bereiden, verwijder je de buitenste bladeren en snijd je de kool best in vieren. De stronk verwijder je en de delen worden geraspt of geschaafd. (Bron: Velt)

Hmmm, heb jij er ook honger van gekregen? Haast je dan, want de groente is op z’n best tussen juli en maart.

Recepten met rodekool om je vingers bij af te likken:

Nog meer recepten met rodekool:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)