rodekool recept rode kool
© Getty Images

Rodekool: 20 makkelijke recepten voor het hele gezin

Wanneer het buiten kouder wordt, is het weer tijd voor rodekool. Gestoofd of rauw, hoe eet jij ze het liefst? Met deze 20 recepten heb je weer volop nieuwe inspiratie.

Nog even dit:

  • Verwijder eerst de buitenste bladeren van de rodekool. Halveer de kool en leg ze met het snijvlak op de snijplank, zo blijft ze goed liggen. Snij elke helft nog eens doormidden. Snij de kool vervolgens in dunne reepjes. Heb je een keukenrobot, dan is het snijden van de kool zo gefikst.
  • Stoof de kool even aan in wat vetstof en overgiet met een beetje water. Niet te veel, want anders smaakt die flauw.
  • Laat de kool ook niet té gaar worden. Het is het lekkerst als ze nog een beetje knapperig is.
  • Rode kool met appeltjes is een bekende bereidingswijze, maar de kool combineert ook goed met ui, azijn (zo behoud je trouwens goed de rode kleur), kruiden zoals laurier en tijm, specerijen zoals jeneverbessen, kaneel of kruidnagel… Experimenteer maar eens.
  • De kool is ook lekker rauw: snij of schaaf ze in dunne reepjes. Rauw smaakt ie lekker pittig in een salade.

Recepten met rodekool

Zo lekker is rodekool met appeltjes:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ook lekker:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."