Rodekool: 10 heerlijke recepten

Rodekool: 10 heerlijke recepten
05 Feb 2014 --- Sliced red cabbage on chopping board and knife --- Image by © Susan Brooks-Dammann/Westend61/Corbis

Wanneer het buiten kouder wordt, is het weer tijd voor rodekool. Gestoofd of rauw, hoe eet jij ze het liefst? Met deze 10 recepten heb je weer volop nieuwe inspiratie.

Recepten met rodekool

Nog even dit:

  • Verwijder eerst de buitenste bladeren. Halveer de kool en leg ze met het snijvlak op de snijplank, zo blijft ze goed liggen. Snij elke helft nog eens doormidden. Snij de kool vervolgens in dunne reepjes. Heb je een keukenrobot, dan is het snijden van de kool zo gefikst.
  • Stoof de kool even aan in wat vetstof en overgiet met een beetje water. Niet te veel, want anders smaakt die flauw.
  • Laat de kool ook niet té gaar worden. Het is het lekkerst als ze nog een beetje knapperig is.
  • Rode kool met appeltjes is een bekende bereidingswijze, maar de kool combineert ook goed met ui, azijn (zo behoud je trouwens goed de rode kleur), kruiden zoals laurier en tijm, specerijen zoals jeneverbessen, kaneel of kruidnagel… Experimenteer maar eens.
  • De kool is ook lekker rauw: snij of schaaf ze in dunne reepjes. Rauw smaakt ‘ie lekker pittig in een salade.

Zo lekker is rode kool met appeltjes:

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)