De favoriete herfstingrediënten van de redactie

Door De Redactie

De herfst is in het land. Frissere dagen, maar ook heerlijke ingrediënten. Dit zijn de favorieten van onze redactie.

Met stip op één: pompoen

Groenredactrice Cecilia: “Pompoen is toch wel een van mijn favoriete ingrediënten voor de herfst: pompoenrisotto maak ik vaak. En in een vegetarische ovenschotel combineer ik pompoen met pastinaak of knolselder en zoete aardappel. Meer moet dat niet zijn!”

Webcoördinator Hilde: “Mijn herfsttopper? Pompoen! In risotto met pancetta en loads parmezaanse kaas: jummmmzzz!”

Chef lay-out Suzy: “In de herfst maak ik graag een heerlijk fluwelige pompoensoep. Ik doe er vaak rode paprika bij en wat kerrie, voor de kleur en de smaak. Maar af en toe probeer ik ook eens een nieuw recept uit.”

Knolselder

Webredactrice Julie: “Mijn favoriete herfstgroente is zonder twijfel knolselder! Het neemt mij altijd eventjes terug in de tijd naar mijn onthaalmoeder Diane. Zij maakte soms knolselder, gekookt en met aardappeltjes. Vandaag verkies ik knolselderpuree met een stukje wild of gebakken stukjes knolselder in olijfolie met verse tijm. Superlekker!”

Pastinaak

Tekstredactrice Pauline: “Ik heb een herfstzwak voor pastinaak. Die groente heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt en ik vind het heerlijk in soep.”

Gember

Webredactrice Marie: “Aziatische woks krijgen er een extra kick mee, gekonfijt is het lekker als tussendoortje maar ik hou vooral van gember in thee: zo krijg ik de kou uit mijn botten!”

Aardpeer

Foodredactrice Carine: “Mijn absoluut favoriete herfstingrediënt is aardpeer of topinamboer. Ik ontdekte hem een paar jaar geleden en was meteen verzot op de fijne delicate smaak, die wat doet denken aan artisjok. Ik gebruik hem in aardappelpuree (half/half) of kroketjes, en mijn aardpeersoep is een vaste waarde geworden als ik een etentje geef: niemand kan de smaak echt thuisbrengen, maar ze is altijd een succes.”

Kolen

Libelle-chef Ilse: “Kolen, van spruitjes over savooi tot rodekool, zijn mijn herfstfavoriet. Ik vind ze lekker in hutsepot, maar ook tegen rodekool met worst of savooistoemp zeg ik niet nee. Ik krijg er nu al zin in!”

Partner Content