De perfecte pan voor elk gerecht

Door De Redactie

Kook je graag gezond met zo weinig mogelijk vetstof of ben je een echte bourgondiër en experimenteer je graag in de keuken? Wat je ook kiest, voor elke manier van koken, bestaat er een aangepaste pan. Tefal maakt je graag wegwijs en zoekt samen met jou de beste pan uit.

Wist je dat…

…er voor elke manier van koken – héél gezond of net lekker bourgondisch – een aangepaste pan bestaat?

Doe mee met de quiz!

Welke pan kies je?

Welke soorten zijn er en wat kun je er het beste in bakken?

Pan met antiaanbaklaag: in deze pan kun je zonder vetstoffen bakken. Ideaal dus voor groenten, eieren en vis. Doordat er niks blijft plakken kun je de pan achteraf makkelijk schoonmaken.

Keramische pan: in deze pan gebruik je altijd een beetje vetstof. Ze wordt goed heet waardoor vlees of aardappeltjes meteen dichtschroeien. En de keramische laag is zo sterk, dat je er zelfs met een klopper in mag roeren. Het is normaal dat de pan na verloop van tijd een beetje gaat plakken: ideaal, want door de aanbaksels los te roeren met wat vloeistof kun je heerlijke sausjes maken.

En die rode bol?
De rode bol in je Tefalpan is de thermo-spot: die wordt rood als de temperatuur van de pan 180°C bereikt, de ideale baktemperatuur. Pas dan leg je je vlees, vis of groenten erin.

Inspiratie nodig?

Ontdek hier 3 heerlijke gerechtjes en hun bijhorende pan. De fijnste ingrediënten komen pas écht goed tot hun recht als je ze klaarmaakt in de juiste pan!

Libelle-chef Ilse werkt ook graag met Tefal in de keuken. Op vrijdag 17 oktober maakt ze het gerecht met zeewolf klaar op Libelle tv en legt ze haarfijn uit waarom ze welke pan hanteert. 

>>Bekijk hier de aflevering waarin Ilse kookt met Tefal

[VIDEO_11155]

Ilse Kookt, elke werkdag om 13.30 u. en 17.30 u.

Zeewolf met paprikacrème en groentjes

  • Lekker klaargemaakt in: de Tefal Talent-pan met antiaanbaklaag &  de Tefalpan CeramicControl
  • Recept voor: 4 personen
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Recept gang: hoofdgerecht

Tagliata met balsamicosausje

  • Op z'n best in: de Tefal Talent-pan met antiaanbaklaag & de Tefalpan CeramicControl
  • Recept voor: 4 personen
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Recept gang: hoofdgerecht

Kippenblokjes met tomaat en farfalle

  • Heerlijk & smaakvol in: de Wokpan met antiaanbaklaag van Tefal
  • Recept voor: 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Recept gang: hoofdgerecht

 

 

 

 

 

 

 

Over Tefal

Het begon allemaal in 1954. Toen vond Tefal de anti-aanbakpan uit en ontwikkelde vervolgens een compleet assortiment anti-aanbakpannen. Zo werd koken een pak eenvoudiger. Ook vandaag wil Tefal met zijn vindingrijke producten koken steeds makkelijker maken.
 

>>Klik hier en kom nog meer over Tefal te weten

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."