wijting

Wijting is de vis van 2019 en zo maak je hem klaar!

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft heeft de vis van 2019 gekozen. Dit jaar staat de wijting een heel jaar in de spotlight.

De zilverkleurige vis is familie van de kabeljauw en kan 20 tot 70 centimeter groot worden. Het beestje wordt vaak gevangen in onze Noordzee maar is niet zo’n gekende vis in de keuken. Daar komt nu verandering in!

VLAM: “Wijting is een lekker en goedkoper alternatief voor kabeljauw, met mager en licht verteerbaar visvlees.”

De wijting wordt vooral gebruikt voor ‘kibbeling’, ‘fish and chips’ of in bouillabaise. Probeer zeker deze lekkere recepten eens uit:

10x lekkere wijting

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."