Eet nu ook hip en gezond

Door De Redactie

Niet enkel de modewereld, maar ook de gezondheidswereld heeft trends. Elk jaar duiken er nieuwe op. De ene is al wat specialer dan de andere, maar ze zijn wel super gezond. Dit zijn de nieuwe trends van dit moment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snijbiet is de nieuwe hippe groente

Je kan snijbiet rauw eten in een salade of stoof lichtjes aan voor de warme variant. Snijbiet bevat veel magnesium en ijzer. Het is daardoor de ideale groente om te gebruiken in smoothies. Regelmatig groene bladgroenten eten is zeker gezond, maar ook hier is variatie belangrijk. Wissel dus af tussen verschillende groene bladgroenten zoals snijbiet, boerenkool, spinazie, andijvie, …

Chilipepers zijn het nieuwe zout

Nog een nieuwe trend: minder zout gebruiken en meer chilipeper om je gerecht op smaak te brengen. Geen slecht idee als je houdt van een beetje pikant en zout wordt dan inderdaad overbodig. Wil je minder zout gebruiken, maar hou je niet zo van pikant? Werk dan meer met verse kruiden.

Gezonde snacks in plaats van chips

Weg met het klassieke schaaltje met chips bij het aperitieven. In de plaats van chips bestaan er talrijke alternatieven zoals groentechips of rauwe worteltjes en bloemkool. Een andere optie als snack is een handje vol noten, kies voor ongezouten en ongebrande variant. Ga dus voor puur natuur.

Azijn met een smaakje

In de winkel vind je steeds meer verschillende azijnsoorten. De trend is om ze op smaak te brengen met verschillende kruiden. Met azijn en olijfolie als basis maak je zelf snel en gemakkelijk een gezonde dressing. Die bevat dan alvast niet de ongezonde toevoegingen zoals in bereide dressings.

Bloemkool

Bloemkool is genoemd als een alternatief voor andere koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Zo kan je bijvoorbeeld een pizzabodem maken op basis van bloemkool. Een ander idee is het maken van bloemkoolcouscous. Vermaal je bloemkoolroosjes tot een soort rijstkorrels met de keukenmachine of verwarm als alternatief voor een havermoutontbijt

Lees meer:

10 x verrassend met bloemkool

[LINK_TEXT id=10]

Partner Content