Feestelijke ovenschotels: 15x goed op voorhand klaar

Wil je tijdens het kerstfeest liever niet te lang in de keuken staan? Dan maak je best al zo veel mogelijk op voorhand klaar. En met feestelijke ovenschotels kan dat!

Soep in een grote pot op het vuur, desserts in een glaasje, en kerstgebak dat in de koelkast staat te wachten: als je alles goed plant, tover je een overheerlijk kerstmenu op tafel én hoef je geen seconde te missen van het feestgedruis.

Met deze feestelijke ovenschotels moet je enkel nog de schotel in de oven schuiven, en je zit terug bij je gasten!

Feestelijke ovenschotels:

Tips om die ovenschotels nóg feestelijker te maken:

  • Zit er een laagje bechamelsaus in de ovenschotel? Vervang die dan door mascarpone waaronder je truffelolie en eventueel wat truffelschilfers mengt.
  • Werk een tomatensaus af met een scheutje rode wijn of porto.
  • Ga voor een rijkelijk belegde kaaskorst, en durf meerdere soorten kaas te combineren, zoals feta met geraspte emmental.
  • Vervang gewoon paneermeel door panko, dat is iets grover en dus ook iets krokanter, of ga eens voor een filodeeglaagje.
  • Voorzie afgebakken lookbroodjes waarmee de gasten de saus kunnen opsoppen.
  • Ga voor een andere pasta dan die in het recept: een simpele lasagne wordt meteen feestelijker wanneer je pastaschelpen vult met de bechamelvulling en die legt op de bolognaisesaus.
  • Voorzie eventueel ook nog een fris bijgerecht met wat extra rauwkost.

Nog meer lekkere gerechten:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."