
Wat is het verschil tussen feta en halloumi? En wat kun je ermee maken?
vandaag
Feta en halloumi: ze zien er een beetje hetzelfde uit, maar zijn toch heel anders. Wat is het verschil en wat kun je ermee maken?
Het verschil tussen feta en halloumi
Feta en halloumi zijn onmisbare sterren in de mediterrane keuken, maar ze zijn allesbehalve hetzelfde.
- Feta is een zoute, kruimelige kaas van schapen- (en soms geiten-)melk die in pekel wordt gerijpt. Hij smaakt heerlijk koud, in salades of gemixt tot een dip. Omdat hij bij opwarming lekker zacht en smeuïg wordt, is hij ook ideaal om te verwerken in ovengerechten zoals spanakopita.
- Halloumi, daarentegen, is een stevige kaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Hij is gemaakt van schapen- en geitenmelk, soms met een beetje koemelk erbij. Wat halloumi bijzonder maakt, is dat je hem gewoon kan grillen of bakken zonder dat hij smelt. Hij krijgt dan een knapperige, goudbruine korst met een zachte, licht rubberachtige binnenkant.