appeltjes

Fier op onze appeltjes van eigen bodem

Door De Redactie


Geïmporteerde appeltjes worden steeds populairder, maar waarom kies je ‘ns niet voor een appeltje van eigen bodem? De bekendste is de Belgische Jonagold, gevolgd door de Golden Delicious en Boskoop. Uit liefde voor lokale producten: ‘onze’ fruitige jongens op een rijtje.

Lekkers met appeltjes

Bron: Belgische Fruitveiling (BFV), Beeld: Shutterstock

 Belgica

belgica

Een stevige appel met een hele zoete smaak en hoog suikergehalte. Bijna vergelijkbaar met de geïmporteerde Pink Lady.

Boskoop

boskoop

Een authentieke bruinrode Boskoop met een ruwe schil. Lichtjes zure smaak. Lekker appeltje om te gebruiken in desserten.

Braeburn

braeburn

Een zeer knapperige, harde appel met een goede zuur-zoet-verhouding.

Cox’s Orange

cox's-orange-pippin

Een oranjegele appel met een lichtzoete smaak. Lekker in dessertjes.

Golden Reinders

golden-reinders

Een gladde, goudgele schil, met soms een rozige schijn. Hoe langer je hem bewaart, hoe zoeter hij wordt.

Greenstar

greenstar

Een zeer zurige appel met sappig vruchtvlees. Vergelijkbaar met een Granny Smith.

Jonagold

jonagold

Een grote, stevige en sappige appel die ideaal is om te gebruiken in gebak. Zuur-zoete smaak.

Jonagored

jonagored

Het donkere broertje van de Jonagold. Sappig en stevig.

Pinova

pinova

Een middelgrote appel met een zoetzure aromatische smaak, een kruising tussen Golden Delicious en Clivia.

Lees ook:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."