Grilled Halloumi with Pomegranate,Orange and Rocket salad; Shutterstock ID 171432578

Proberen: een gerechtje met halloumi

Door De Redactie

Halloumi doet zijn intrede in steeds meer Vlaamse huishoudens. Hoog tijd dus om deze kaas eens onder de loep te nemen.

Hallou-mi-wie?

Halloumi wordt meestal gemaakt van een mengsel van geiten-, en schapenmelk, maar steeds vaker wordt ook koeienmelk gebruikt. De smaak doet door zijn hoge zout-gehalte al snel aan feta denken. Toch is halloumi qua structuur opmerkelijk anders dan feta. Deze kaas is elastischer, zoals mozzarella. Maar wat hem écht bijzonder maakt: hij smelt niet weg tijdens het bakken. Dat maakt ‘m ideaal om kort te grillen.

Wat doe je ermee?

Je wilt wat minder vlees op je menu, maar kunt die stevige bite niet missen? Dan is halloumi precies wat je nodig hebt. Even kort gebakken in de pan is hij ronduit goddelijk. Ook op de grill is hij op z’n best.

  1. In een salade
    Een simpele salade krijgt meteen dát tikje meer met enkele krokant gebakken plakjes halloumi. Het zorgt voor een stevige beet, én voor smaak. Vervang die gegrilde kip dus eens een keertje door halloumi. Een absolute aanrader als je ‘t ons vraagt!
  2. Op een stokje
    Ook op een saté geprikt doet halloumi het uitstekend. Lekker met gegrilde perzik op je vegetarische barbecue!
  3. Tussen een broodje
    Probeer halloumi eens op een ciabatta-broodje met gegrilde paprika en aubergine. Met nog een extra toefje humus wordt het helemaal onweerstaanbaar.

Wedden dat ook jij als een blok valt voor dat krokante korstje?

4x onze favoriete receptjes

Partner Content