Heeft je lichaam dorst? Deze groenten helpen!

Heeft je lichaam dorst? Deze groenten helpen!

1. Komkommer

Komkommer bestaat maar liefst voor 96% uit water en is daarmee de koploper van de hydraterende groenten. Deze zomergroente doet het goed in salades, soepen en diipsausjes zoals tzatziki. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten.

 

2. Sla

De zilveren medaille gaat naar sla; ijsbergsla, kropsla, velsla. Allemaal slasoorten die voor 95% uit water bestaan. Bovendien is sla caloriearm, zit het boordevol ijzer en antioxidanten en zou het zelfs tegen slapeloosheid helpen.

 

3. Selder

Net op het podium en een van onze favoriete groenten: de selder. Onmisbaar in de keuken als basis van bouillons, soepen en sausjes. Maar ook rauw lekker in een salade in combinatie met die andere frisse groene smaakmaker: appel. Selder is bovendien rijk aan voedingsvezels.

 

4. Radijsjes

Pittige radijsjes zijn er in de zomer in overvloed. Het lekkerst rauw in een slaatje of handig mee te nemen naar het werk. Deze kleine knolletjes zitten boordevol water en antioxidanten.

 

5. Tomaten

Een van onze favoriete zomergroenten: de tomaat. Groot, klein, vlezig, zoet… Tomaten zijn er in alle groottes, kleuren en smaken. Tomaten zijn niet alleen hydraterend, ze zijn rijk aan lycopeen: een natuurlijke beschermer tegen kanker, hart- en vaatziekten.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)