17 Jul 2014, Rhineland, Germany --- Girl serving pasta to grandmother at garden party --- Image by © Mareen Fischinger/Westend61/Corbis

Kidsproof koken voor het communie- of lentefeest

Door Rani Merckx

Organiseer jij binnenkort een communie- of lentefeest, maar weet je niet wat koken voor je gasten? Een vijfgangenmenu, een buffet van koude en warme schotels of toch liever iets eenvoudigs uit het vuistje? Van deze gerechten zullen jong én oud smullen!

Een communie- of lentefeest thuis vieren? Altijd een goed idee! Met de nodige voorbereidingen en heerlijke gerechten kun je genieten zonder dat je om de haverklap ‘blijf zitten’ of ‘maak niet zoveel lawaai’ moet fluisteren. Een communie- of lentefeest is bovendien een op-en-top kinderfeest. Een tot in de puntjes verzorgd vijfgangenmenu is dan misschien wel leuk voor volwassenen, maar hoeft echt niet voor een kind. Stel daarom in overleg met je communicant het menu samen, en zorg dat niemand té lang aan tafel moet zitten.

Kindertoppers

Gehaktballetjes, een wrap met vulling naar keuze of een zelfgemaakte pizza met topping: gerechten die kinderen met hun handen kunnen eten, doen het altijd goed. En ze kunnen je van tevoren makkelijk helpen met de bereiding. Win-win, dus!

Feestmenu

Toch liever een diner? Kies gerechten die je grotendeels van tevoren kunt klaarmaken. Zo kun je bij je gasten aan tafel blijven zitten en mis je niet te veel van het feest.

Koude en warme schotels

Succes gegarandeerd met deze koude en warme gerechten. Je maakt ze van tevoren, en enkel de warme schotels moet je de dag zelf nog opwarmen.

Koud

Warm

Zoete afsluiters

En hoe sluit je een feest geslaagd af? Met een heerlijk dessertje natuurlijk!

 

Lekkere gerechten? Check! Een mooie outfit? Check! Een feestelijk gedekte tafel? Check! Nu het kapsel nog. 

Partner Content