Het allerlekkerste korstje maak je zelf

Door De Redactie

Hmmm... wie houdt er niet van een heerlijke gratin met een knapperig goudgeel korstje! Bij ons thuis werd er zelfs bijna om gevochten. Wij geven je enkele tips om zelf de ultieme korst te maken.

Het lichte broodkorstje

Wil je een ovenschotel afwerken met een lichte korst, dan kun je kiezen voor vers gemalen broodkruim, paneermeel of zelfs panko. Bestrooi de ovenschotel ruim met het broodkruim en werk af met enkele vlokjes boter. De boter zal wegsmelten onder de grill en hierdoor krijg je een heerlijk goudgeel korstje. Zonder de boter loop je het risico dat het broodkruim te snel zal verbranden.

Het traditionele kaaskorstje

Het beste resultaat krijg je met een goede smeltkaas zoals Emmental, Gruyère of Parmezaan, of een mix van de drie. Gebruik mozzarella voor een zacht resultaat of een pittige cheddar voor wat meer smaak. Wil je scoren bij echte kaasfans? Probeer dan eens te werken met raclettekaas.

Het originele noten- of kruidenkorstje

Een lichte kruidenkorst is niet alleen beter voor de lijn, je kunt er ook alle restjes kruiden in kwijt. Gebuik hiervoor bijvoorbeeld een mix van peterselie, bieslook, basilicum of de fijne naaldjes van rozemarijn en tijm en maal ze fijn in de blender. Voeg nog broodkruim toe en klaar is je zelfgemaakte mix. Heerlijk bij vis.

Met een notenkorstje kun je uitpakken tijdens feestjes. Hak de noten grof in de blender, voeg wat broodkruim toe en wentel er bijvoorbeeld een lekker stukje wild in. Of gebruik als afwerking bij een pompoenschotel.

Zin in nog meer herfsttoppers uit de oven?

[RECIPE id=5995

[RECIPE_19781 toggle=2]

 

Partner Content