Het lekkerste recept voor onze ultieme chocoladecake

Het lekkerste recept voor onze ultieme chocoladecake

Zo’n heerlijk geurende chocoladecake, wie kan daar nu aan weerstaan? Met dit eenvoudige receptje maak je ‘m gewoon lekker zelf. En met de baksjablonen die je vorige week cadeau kreeg bij je Libelle, kun je de cake prachtig afwerken!

Recept voor 8 personen
Duur: 25 min. + 1 uur in de oven

Dit heb je nodig

  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuifje zout
  • 150 g fondant chocolade
  • bloemsuiker voor de afwerking
  • springvorm van 28 cm diameter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de dooiers samen met de suiker tot een witte ruban.
  2. Smelt de boter au bain-marie en schenk bij de eieren. Zeef de bloem en het bakpoeder en schep mee bij het beslag.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en mix mee onder het beslag. Spatel er voorzichtig de eiwitten onder en stort het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm.
  4. Schuif de cake 45 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een breipriem of satéprikker na 45 minuten of de cake gaar is. Laat ‘m anders nog een kwartier afgedekt verder garen. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.
  5. Leg enkele sjablonen op de chocoladecake en bestrooi met bloemsuiker.

Bron: Libelle 1/2018

Heb jij ‘m gemaakt? Post je foto dan op social media met de hashtag #mijnlibellemoment. Geniet ervan!

Lees meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)