Zelf bakken: 15 overheerlijke koekjes met chocolade

Zelf bakken: 15 overheerlijke koekjes met chocolade

Heb je zelf zin in een krokant, met-liefde-gemaakt, versgebakken koekje én in een keuken die onweerstaanbaar lekker ruikt? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten en sla zelf aan het bakken. We verzamelden 15 lekkere koekjes met chocolade die je makkelijk zelf kunt maken en die bovendien overheerlijk zijn. 

15 koekjes met chocolade

Met deze makkelijke recepten maak je in een mum van de tijd de lekkerste koekjes. Stroop je mouwen dus maar op, doe je keukenschort aan en haal die deegrol maar boven. 😉

Enkele tips

  • Bekleed je bakplaat met een velletje (herbruikbaar) bakpapier om jezelf wat afwas te besparen.
  • Laat je koekjesdeeg, nadat je het gekneed hebt, minstens een halfuur rusten in de koelkast. Zo komen de gluten tot rust en krijg je knapperige koekjes die hun vorm beter behouden.
  • Moeite met je deeg gelijkmatig uitrollen? Leg dan twee latjes van de gewenste dikte op je werkblad, mét je deeg ertussen. Laat je deegroller over de twee latjes rollen.
  • Zorg ervoor dat de koekjes op één plaat allemaal even groot en even dik zijn, zo zijn ze tegelijkertijd gaar.
  • Hou rekening met de baktijden en met het feit dat elke oven anders is. Kijk dus op tijd of ze al mooi beginnen te kleuren.
  • Leg je koekjes op een afkoelrooster als je ze uit de oven hebt gehaald. Door ze te laten liggen op de warme bakplaat, zullen ze te hard bakken of hun vorm niet behouden.
  • Je kunt je koekjes nog enkele dagen bewaren in een afgesloten blik. Zorg er wel voor dat ze volledig afgekoeld zijn als je ze erin legt.
  • Benieuwd naar hoe je versgebakken koekjes superknapperig kunt houden? Klik dan gerust even door naar dit artikel.

Mmm, meer lekkere zondes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)