Couple lying on bed, portrait

Het meer-pret-in-bed-menu

Door De Redactie

Of je nu slaapt of iets helemaal anders doet, bepaalde voedingsmiddelen kunnen een enorm effect hebben op je nachtleven. Even voorproeven?

Of je nu slaapt of iets helemaal anders doet, bepaalde voedingsmiddelen kunnen een enorm effect hebben op je nachtleven. Even voorproeven?

Je droomt van meer actie tussen de lakens?

  • Ga voor “spicy”: kaneel, kruidnagel en fenegriek zijn goed voor je bloedsomloop en je krijgt het er lekker warm van. Dat helpt alvast om in de stemming te komen. Gember maakt de erogene zones gevoeliger voor prikkels, terwijl chilipepers endorfines of gelukshormonen vrijmaken. Maar blijf bescheiden: pas op voor zware Indische curry’s of superpikante gerechten. Hou het licht en lekker. Een goede suggestie om de avond te starten: bijvoorbeeld noedels met gember en lente-uitjes.
  • Drink champagne: drankjes met een hoge dosis verleiding. De bruisende aroma’s doen denken aan menselijke feromonen (geurstoffen die we produceren om te verleiden). Een of twee glaasjes brengen je gegarandeerd in de stemming. Maar opgepast: één glaasje te veel en verleidelijk verandert resoluut in vermoeid.
  • Laat je gaan met ahorn: ahornsiroop is een bron van mangaan. Dat mineraal is onmisbaar voor de aanmaak van de hormonen die je zin geven in seks. Extra decadent wordt het als je wat ahornsiroop druppelt over een stuk pure chocolade, nog zo’n bron van mangaan.
  • Maak het met truffels: truffels hebben al lang de reputatie te werken als een afrodisiacum. Zelfs Julius Caesar roemde het verleidelijke effect dat ze hebben op vrouwen. Net zals bij champagne schuilt het geheim in de geur van het zwarte goud, die ons doet denken aan…feromonen. Truffels zijn peperduur, maar met wat truffelolie in de pasta of over een salade kom je ook al een heel eind.

Je droomt juist van meer rust?

  • Voeg nootmuskaat toe aan je chocolademelk of melk. Volgens kruidenexperts is nootmuskaat rijk aan het stofje myristicine. In grote hoeveelheden kan dat een geestesverruimend effect hebben, in beperkte dosis maakt het je lekker soezerig en happy.
  • Drink anijsthee: ook anijs staat bekend om zijn slaapverwekkende eigenschappen. Wie een glaasje anijsmelk drinkt voor het slapengaan, kan zoete dromen verwachten, volgens een oud volksverhaal. Zet thee van 2,5 dl water, 1 theelepel anijszaad en 2,5 dl groene thee. Kook water en anijszaad, laat 5 minuten trekken en vermeng met de groene thee. Drink de thee in kleine slokjes net voor je naar bed gaat.

Probeer deze uit:

Lees ook zeker deze artikels:

 

Partner Content