© Getty Images

Dit kun je doen met overgebleven paaseitjes

Pasen is voorbij, maar de hele berg paaseitjes is nog lang niet opgegeten. Geen idee wat ermee te doen? Probeer dan eens deze ideetjes uit om de lekkernijen niet verloren te laten gaan!

Smelten maar

Je overgebleven paaseieren tover je om tot een lekkere chocoladesaus als je ze smelt met een scheutje room, au bain-marie of in de microgolfoven. Lekker met pannenkoeken of vanille-ijs!

Ook een chocoladefondue met fruit is altijd een goed idee.

Maak heerlijke chocolademelk met paaseitjes! Warm de melk op en laat er een eitje in smelten.

Waarom geen echte klassieker, maar dan net even anders: laat enkele chocolade-eieren smelten in warme vanillepudding. Zo krijg je een prachtige én overheerlijke gemarmerde pudding.

Altijd een hit: je eigen chocopasta. Smelt 150 g chocolade-eieren met 150 g echte boter. Roer er dan 6 eetlepels suiker, een eierdooier en een stijfgeklopt eiwit onder. Laat de chocopasta 4 uur opstijven. Je zelfgemaakte chocopasta blijft afgesloten in de koelkast een week houdbaar, maar wedden dat je ‘m binnen de paar dagen opsmult?

Sla aan het bakken! Je kunt heel wat lekker maken met de chocolade.

Nog meer leuke ideetjes:

Enkele chocolade-eieren en een handje muesli, meer heb je niet nodig om lekkere mueslikoekjes te maken. Je kunt de muesli ook vervangen door noten of cornflakes. In een afgesloten koekendoos blijven deze koekjes zeker een week knapperig.

Paaseitjes hebben alles in huis voor de lekkerste hagelslag op je brood! Stop de chocolade-eitjes in een zak en sla ze met een hamer stuk. Stop op tijd, anders heb je een zak vol poeder. De verkruimelde paaseitjes zijn net zo lekker op brood als gewone hagelslag. Extra heerlijk met een laagje boter.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content