Inmaken: dé succestips

Door De Redactie

Seizoensgroenten zijn zonder twijfel de lekkerste. Genieten van heerlijk sappige tomaten of van de aardse smaak van rode bieten, dat doe het meest wanneer ze op hun best zijn. Om er langer van te kunnen genieten, is inmaken een goede oplossing!

Inmaken doe je zo

Inmaken doe je door groenten of fruit voor te bereiden, in schone bokalen te doen en suiker of zuur toe te voegen zodat er geen bacteriën meer kunnen groeien. Vervolgens worden de bokalen gesloten en vaak ook gesteriliseerd in een pan met kokend water.

Gebruik alleen verse producten om in te maken, geen overrijpe groenten of fruit.

Zorg ervoor dat je bokalen gesteriliseerd zijn voor je er de vulling in doet en dat de deksels of afsluitrubbers mooi gaaf zijn. Zo kunnen er geen bacteriën en geen lucht bij de vulling, en vermijd je bederf. Zorg er bij het vullen ook voor dat de randen van de bokalen schoon blijven, anders sluiten ze mogelijk niet goed.

Je bokalen met ingemaakte groenten en fruit bewaar je best op een koele, donkere plek. In een kast of in de kelder, bijvoorbeeld. Ze zijn ongeveer 1 jaar houdbaar. Vergeet niet een etiketje met de inmaakdatum op je pot te plakken. Eens de bokaal geopend is, blijft de inhoud nog een paar dagen goed mits bewaard in de koelkast. Gebruik daarom liever geen té grote bokalen.

Bewaar de smaak van de zomer

Meer genieten van groenten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content