5 redenen om altijd voor seizoensgroenten te kiezen

Je wordt vaak aangespoord om te kiezen voor seizoensgroenten. Maar waarom ook alweer? Wij sommen nog eens op waarom seizoensgroenten helemaal hot zijn. 

Logische keuze

  1. We zijn verwend met producten van over de hele wereld, en toch: seizoensgroenten van bij ons zijn sowieso het lekkerst. De meeste groenten worden enkele maanden per jaar in België gekweekt. Tijdens de andere periode worden ze vaak ingevoerd vanuit andere landen, waardoor ze minder vers zijn en minder lekker smaken.
  2. Baat voor het milieu en de economie: seizoensgroenten komen van bij jou in de buurt.  Ze worden hier geteeld en boeren krijgen er een eerlijke prijs voor. Bovendien worden ze niet per vliegtuig of vrachtschip vervoerd. Ze leggen een kortere keten af, wat positief is voor de ecologische voetafdruk.
  3. Door het betere aanbod zijn groenten in hun topseizoen dan ook het goedkoopst. Leuk voor onze portemonnee!
  4. Het geeft een leuke extra dimensie aan je voeding om mee te leven op het ritme van de seizoenen. Zoals de mensen vroeger ook deden, is het uitkijken naar de eerste verse aardbeien in mei. Smaakt veel beter dan wanneer je ze elke seizoen kunt krijgen, toch?
  5. Ze bevatten extra veel vitamines tijdens hun hoogseizoen.

Honger gekregen? Duik snel de keuken in met deze heerlijke recepten.

Trouwens, wist je al dat wij een Lekker-shop hebben vol handig keukengerei?

[lls products=157806|70831|138391|81944]

Wil je meer lezen over specifieke seizoensgroenten of zelf aan de slag gaan? Lees dan zeker deze artikels.

Partner Content