Italiaans koken: 10 heerlijke traditionele recepten

De Italiaanse keuken behoort tot de top van de wereldkeuken, en dat is helemaal terecht. Wie kan er nu niet genieten van een heerlijk bord pasta pesto of van een krokante pizza margherita? We zetten even op een rijtje wat de Italiaanse keuken zo speciaal maakt en geven onze 10 favoriete recepten zodat je je kunt wagen aan écht Italiaans koken.

De basisprincipes van de Italiaanse keuken

1. Kwaliteit primeert

In typisch Italiaanse recepten vind je kwalitatieve producten. Kwaliteit primeert boven kwantiteit. Liever een paar sneetjes excellente serranoham, dan een volledige ham van mindere kwaliteit.

2. Eenvoud siert

De beste Italiaanse recepten bevatten geen resem ingrediënten, maar beperken zich tot 4 à 8 kwaliteitsproducten. De smaak van de kwaliteitsproducten moet primeren. Geen ingewikkelde toestanden, maar wel overheerlijke eenvoud.

3. Verse producten

Je zult zelden bereide producten nodig hebben in de Italiaanse keuken. We beginnen met basisproducten en werken zo naar een eenvoudig en heerlijk gerecht toe. De beste pasta is zelfgemaakte verse pasta, toch?

4. Kaas

Wie pasta zegt, zegt kaas. En zeg nu zelf: doe jij ook geen hoop geraspte kaas over jouw bord? Parmezaanse kaas bij de pasta pesto, mozzarella in een salade caprese, of burrata op de pizza margherita. Héérlijk.

5. Familietradities

Veel traditionele recepten worden van generatie op generatie doorgegeven, van ‘mamma’ op ‘mamma’. En zo ook de liefde voor het koken met verse producten.

Zelf Italiaans koken: onze favorieten

Onze populairste receptensets van vandaag

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content